-->

NYHED: Kulturrundrejse i det grønne og historiske Umbrien! 9 spændende kulinariske kulturdage med Thomas Köllner som ekspertrejseleder. Afrejse 2. april (ekstra) 24. april og 2. oktober 2022.

Kulturrundrejse i det grønne midtitalienske Umbrien - 9 dage​. Oplev områdets unikke historie, natur og dets vigtigste byer og seværdigheder. Mærk Umbriens sjæl når vi besøger en økologisk vinbonde og nyder frokosten i det fri.  

Vi bor på et herligt ægte firestjernet hotel i Spoleto. Kun tre afrejser 2. april (ekstra afrejse) 24. april og 2. oktober 2022.


På vores tur har vi base i den smukke og antikke by Spoleto, hvor vi indkvarteres på et virkelig dejligt firestjernet familiehotel i en fornem historiske bygning. Vi har kendt ejerne i et par år, og nyder at kunne bringe vore gæster her. 

Vi er i Umbrien, som er et af de mindre kendte og besøgte områder i det centrale Italien nord for Rom.

Detaljeret program kan læses og printes ved at klikke her!

Umbrien er et naturunder med bakket landskab, bjerge (bjerget Monte Vettore som det højeste er 2476 m), smukke dale og bjergsøer samt naturligvis den store flod Tiberen, Overalt i dette grønne frugtbare landskab ligger der smukke og historiske byer, hvis historie går tilbage til før historisk tid. 

Med Spoleto som udgangspunkt oplever vi områdets skønne natur og de historiske kulturbyer i området. Etruskerne, romerne, goterne og Byzans (fra år 552) hersker her indtil de tyske stammer, lombarderne, ankommer og grundlægger det første Hertugdømme af Spoleto i år 570. Siden er det Karl D. Store der indlemmer området i sit nye europæiske imperium i 776, hvor det bliver imperiets sydligste grænse mod den stærke Pavestat. I 1201 giver den tyske romerske kejser Otto officielt området til Pavestaten, og det bliver nu paven som personlig udnævner hertugen af Spoleto. 

Spoleto inddrages nu i den ofte drabelige konklift mellem de skiftende alliancer af italienske bystater, Pavestaten og udefrakommende magter. Altsammen får det indflydelse for områdets beboer og byer. 

Det er efter denne periode i 1300 tallet at Perugia oplever sin blomstringstid, og bliver en af Italiens førende centre for kunst og kultur.  Området er også kendt for at have fostret en af den katolske kirkes største og mest betydningsfulde reformatorer og helgen - Den Hellige Frans af Assisi. Vi besøger naturligvis Assisi og katedralen viet til Den Hellige Frans, og hører mere om hans betydning og den "Tiggerorden" han grundlægger.

Perugias Universitet grundlægges i 1308, og den dag i dag er Perugia stadig et af Italiens vigtigste centre for kunst og kultur. Perugias universitet har ca. 35.000 studerende fra hele verdenen.  Vi besøger denne by og har god tid til at fornemme dens historiske middelalder centrum.

De følgende århundrede overlever byen de ofte tumultariske og skiftende alliancer og voldelige konflikter som prægede de italienske byer og Pavestaten. I 1860 bliver byen en del af det nye Kongeriget Italien og den vigtige italienske samling, som er forløber for det moderne Italien som opstår efter Anden Verdenskrig i dens nuværende form. 

Denne spændende historie bliver rammen for denne kulturrejse.

På rejsen oplever og møder vi samtidig den smukke vilde natur og de frodige landbrugsområder, som stadig er områdets vigtige ressource. Vi besøger bl.a. det vidunderlige område ved og omkring Trasimino søen og Bolsena søen - begge naturperler i Umbrien, hvor vi har mulighed for at bade (se billederne).

Foruden de historiske byer er der således også planlagt tid til at nyde den enestående natur i Umbrien. 

Afrejsedatoer for 2022:

2. april (ekstra afrejse) - Heidi Byberg som rejseleder

24. april (to pladser) - Thomas Köllner som rejseleder

2. oktober - Thomas Köllner som rejseleder

Pris: kr 12.890

Antal deltagere: kun ca. 14 - 24 personer.

Prisen indeholder:

  • Fly og skatter t/r København – Rom,
  • Transfer til og fra lufthavne.
  • Indkvartering på to-personers værelse på rigtig godt fire stjernet familiehotel centralt i det historiske Spoleto.
  • Fuldpension under hele turen bortset fra to aftensmåltider. Som altid spiser vi på gode udvalgte steder - typisk familierestauranter - og smager hver dag forskellige retter fra det lokale køkken.
  • Egen bus med chauffør.
  • Alle ture og indgangsbilletter til seværdigheder samt vinsmagning mm., som er indeholdt i dette program
  • Drikkepenge til restauranter.
  • Alle øvrige skatter og afgifter.
  • Thomas Köllner eller Heidie Byberg som ekspertguide – rundvisning og morgenoplæg (typisk 4-5 oplæg fordelt over turen typisk på hotellet og i bussen foruden rundvisningen).
  • Lokal erfaren engelsktalende guide – hvor det kræves på offentlige museer og offentlige områder.

Tillæg for eneværelse: 3.000 kr.

Ekspertguider:

Thomas Køllner

Thomas er indehaver af Krim Rejser sammen med Julia. Thomas er uddannet i Statskundskab og er derfor Cand. Scient. Pol. suppleret med studier på Institut for Idéhistorie. Thomas har de sidste 14 år beskæftiget sig intenst med Europas historie og især kulturområderne omkring Sortehavet og Middelhavet samt Italien. Thomas forstår engageret og uhøjtideligt at fremlægge de store historiske og politiske linjer i disse områdes historie fra antikken og op til nutiden. 

Heidi Byberg

​Heidi har boet i flere år i både Italien og derefter i Albanien. Begge steder arbejdede Heidi som tolk og laborant parallelt med studier i biologi og kemi på universiteter i Milano og Tirana. Studierne blev afsluttet i Danmark og førte bl.a. til en lang og solid undervisningserfaring. Opholdene i disse spændende og anderledes kulturer førte til en livslang interesse for disse samfund, deres kulturer, kunst og historie. Heidi´s baggrund i det naturvidenskabelige giver hende som rejseleder ofte nogle anderledes og interessante indgangsvinkler til disse lande og kulturer. Heidi har mange års erfaring som rejseleder i Italien, og er samtidig en dygtig og engageret formidler. Heidi taler desuden flydende italiensk.​​

Turens højdepunkter:​

​Dag 1: ankomst i Rom og transfer til Spoleto, indkvartering og aftensmad

Dag 2: Rundvisning i Spoleto og tid på egen hånd​.

Dag 3: Perugia, rundvisning i den historiske middelalderby, bl.a. den gotiske katedralen (år 1345), Palazzo dei Priori, Galleria Nazionale dell’Umbria kunst museum.

Dag 4: Udflugt til de historiske byer Montefalco og Bevagna, besøg hos kendt vinbonde med frokost og vinsmagning. ​

Dag 5: Udflugt til Trasimino søen og Cortona 

Dag 6: Udflugt til Assisi og omegn.

Dag 7: Besøg hos økologisk bonde og rundvisning, frokost, tid på egen hånd i Spoleto middelalderby.

Dag 8: Udflugt Orvieto: historiske centrum, katedralen og de underjordiske etruskiske huler mm. Besøge Bolsena by og sø.

Dag 9: Tid på egen hånd, afrejse til Roms lufthav, direkte fly til København.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.