-->

Georgien og Armenien - Kaukasus's perler 2020

Rundrejse til Georgien og Armenien - 12 dage​

På grænsen mellem Europa og Asien ligger disse prægtige oldkristne kulturer og med en helt vidunderlig natur. Disse gæstfrie lande byder på en stribe af UNESCO fredede seværdigheder og herlig lokal mad og kvalitetsvin fra Kaukasus. Vi besøger de kendte oldgamle kulturcentre Tbilisi og Jerevan, besøger en lokal familie i bjergene, og den tidligere direktør for det lokale museum,  - og begge steder nyder vi familiernes hjemmelavede mad. Vi besøger også de bjergrige områder i jeep, hvor ikke mange turister kommer. Få indsigt i dette specielle kulturområdes historie og deres nuværende situation efter selvstændigheden fra Sovjet i 1991.

Læs og print hele programmet ved at klikke her!

​​

Siden 1991 har disse lande gennemgået to vidt forskellige udviklingsforløb, hvor Georgiens og hovedparten af dens politiske elite har samlet sig omkring det projekt at få trukket Georgien væk fra Rusland og ind mod Europa og Vesten. Det er lykkes i vid udstrækning takket være især den kompromisløse reformator og drivkraften bag ”Rosen revolutionen” i 2003 Saakhashvili, der efterfølgende blev præsident. I kraft af ofte smertefulde reformer og dygtige alliancer med udenlandske kræfter (USA og EU), lykkedes det Georgien at blive associeret til EU. Tilbage står der dog stadig store økonomiske problemer (høj arbejdsløshed, lav realløn og ulig fordeling af rigdom) samt en politisk ofte brutal kultur præget af ”klan mentalitet” forstærket af svage statsinstitutioner og regionale og etniske spændinger. Samtidig er det (stadig) en realitet, at den mægtige nabo Rusland, der siden 1783 og frem til 1991 reelt har styret landet, ikke har opgivet sit ønske om (igen) at øge sin indflydelse i dette lille land. En penibel og farlig balancegang for Georgien, der foregår netop nu og gennemsyer al indenrigspolitik.​ Armenien, derimod, er stadig fanget ind af det mægtige Rusland, der styrer alle de vigtigste politiske og økonomiske centre i dette gamle land.

Hvorfor der er disse store forskelle mellem de to nabo lande vil ekspertguiderne hhv. Marie Nytoft (MN) og Claus Mathiesen (CM) gennemgå på deres morgenoplæg samt på de enkelte rundvisninger. Det vil blive forsøgt belyst at baggrunden for disse to landes nuværende og helt forskellige politiske og økonomiske systemer og samfund, skal findes i historien, landenes  geopolitiske situation og evne til at knytte andre og nye alliancer end blot med den traditionelle stormagt i området - Rusland. 

På rejsen får vi et møde med en af lederne af de internationale fredsmæglere fra OSCE, der vil fortælle os om deres konkrete opgaver og konflikterne i Sydkaukasus generelt - og især Nagorno Karabakh.

Turen starter i Tbilisi - hovedstaden i Georgien der er placeret dramatisk smukt på adskillige bjergsider omkring floden Kura, der snor sig igennem området med sine karakteristiske maleriske klippefyldte kyster. Derfra bevæger vi os afsted på en elleve dage lang odyssé hvor fortid, nutid, natur, kultur og georgisk mad og vin forenes. 

Fakta:

Afrejsedatoer:

29. maj, 14. september og 28. september 2020.

Varighed:

12 dage


Pris:

14.990.


Prisen indeholder:

flyrejse, ophold i delt to personers hotelværelse på gode centrale hoteller, alle afgifter og skatter, fuldpension på gode lokaler restauranter, alle entreér og smagninger jf. programmet, lokal engelsktalende guide

Ekspertguider er Claus Mathiesen eller Marie Nytoft som også foretager omvisning og historiske/kulturelle oplæg typisk om morgenen på udvalgte dage. Desuden deltager en god engelsktalende lokalguide, da det er påkrævet på nogle museer.


Tillæg for eneværelse: 2.500 kr.

Ekspertguide:

Claus Mathiesen eller Marie Nytoft.


Pladser: Stadig pladser

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66 og 27 51 55 49

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.