--> -->

Det klassiske Sicilien fra antikken til det moderne 2024. 11 dage med kultur, natur og kulinariske oplevelser. Afrejse den 20. sept. eller 13. okt. 2024. Afrejse 2025 den 13. april, 14. sept. og 11. oktober.

Vi bor på gode centrale hoteller og bl.a. et top istandsat 400 år gammelt kloster. Med ekspertguide.

Rundrejse på Sicilien - 11 dage med ekspertguide på hele rejsen. 

Rejsen starter i Palermo, hvor vi besøger byens historiske centrum og normannernes palads med det prægtige Palatinske Kapel. Herfra med udflugter til den smukke kystby Cefalú og bjergbyen Monreale, hvor vi finder den smukke og vigtige katedral fra den normanniske periode fra ca. 1068 – 1198. Dernæst besøger vi Marsala, der har lagt navnet til den berømte drik. Her startede Garibaldis erobring af Sicilien i 1860, der leder til Italiens samling. Vi bor i byens smukke historiske centrum, og skal smage byens kendte drik ligesom områdets lokale vine, der er blandt de bedste på Sicilien. Her finder vi også de fantastiske puniske galejer.

Derfra går det sydøst over langs med kysten til vi når Agrigento. Her findes de enestående og velbevarede rester af græske oldtidstempler og et herligt antikmuseum. Dernæst besøger vi det ypperste eksempel på romersk finkultur fra ca. 300 tallet Villa Romana del Casale. Stedet er overvældende og velbevaret med især unikke gulvmosaikker. Vi fortsætter mod antikkens vigtigste by og et overflødighedshorn af seværdigheder fra denne periode – Syracusa, bl.a. det græsk romerske amfi-teater. Sidste stop på vores rejse er Catania. Byen er berømt for sine smukke barok-kirker og bygninger samt, at den ligger i dødelig nærhed af det magiske bjerg Etna. Besøget på Etna kan blive et af turens største naturoplevelser. Herfra tager vi også på udflugt til det smukt beliggende Taormina med dets romerske teater og smukke middelalder-centrum ligesom vi skal til frokost og vinsmagning på Etnas skråninger hos en af Siciliens bedste vin -dynasti.

På denne rejser kommer vi ”hele Sicilien rundt” og vil møde prægtige monumenter fra alle disse tidsfaser og forskellige kulturer. Intet sted finder man så mange velbevarede monumenter og kulturelle bygningsværker fra så mange forskellige historiske perioder som på Sicilien. Alle er de monumenter over fortidens store civilisationer, og alle peger de samtidig  op  mod vores moderne tid i betydning og relevans. Bl.a. denne vanskelige forbindelse og dens anskueliggørelse vil blive et omdrejningspunkt for ekspertrejselederens oplæg (som det iøvrigt er målsætningen på alle Krim Rejsers rejser).

Turen byder på adskillige UNESCO seværdigheder, enestående natur, herlig lokal mad og vin samt indføring i disse spændende historiske perioder ved uhøjtidelige foredrag typisk om morgenen på udvalgte dage samt på de enkelte steder ved ekspertrejselederen. Det skal understreges at turen ikke kræver nogen større historisk indsigt men blot almindelig nysgerrighed og ønsket om at lære nyt om dette spændende kulturområde.

Samtidig vil der være tid til at nyde den enestående natur, maden og gå på opdagelse på egen hånd på udvalgte dage. 

Vi bor på virkelig gode firestjernede centrale hoteller på turen (undtagen i Syracusa hvor vi bor på et et fint trestjernet hotel, da hotellets placering helt central i den antikke by har vægtet tungt). I Marsala bor vi bl.a. i den historiske bykerne på et mere end 400 år gammelt Karmeliterkloster, der nu er sat helt i stand, men med mange originaler møbler. Vi bor i de gamle klostre celler, som er moderniseret efter alle kunstens regler men samtidig med respekt for de originale detaljer og materialer. Se billeder til højre på denne side.

 

Fakta:

Afrejsedatoer:

20. april 2024  Afholdt

20. sept. 2024  UDSOLGT

13. okt. 2024

​Afrejsedatoer 2025:

13. april

14. september

11. oktober

Varighed:

11 dage


Pris kr. 16.990.

Antal deltagere: 16 - 25 personer.​

Prisen indeholder:

 • Fly og skatter t/r København – Palermo/Catania,
 • Transfer til og fra lufthavne.
 • Indkvartering på to-personers værelse på rigtig gode tre- og firestjernede og centralt placerede hoteller.
 • Fuldpension under hele turen bortset fra fire aftensmåltider. Vi spiser på gode udvalgte steder - typisk familierestauranter som vi har kendt i mange år- og smager hver dag forskellige retter fra det lokale køkken.
 • Vinsmagning på et af Siciliens vigtigste og bedste vinslotte på Etnas skråninger.
 • Egen bus med chauffør.
 • Alle ture og indgangsbilletter til seværdigheder samt vinsmagning mm., som er indeholdt i dette program
 • Drikkepenge til restauranter.
 • Alle øvrige skatter og afgifter.
 • Rundvisning og morgenoplæg ved rejselederen
 • Lokal erfaren engelsktalende guide – hvor det kræves på offentlige museer og offentlige områder.

Tillæg for eneværelse: 4.000 kr. Vi ved, det er dyrt, men det er desværre den direkte merpris på vore gode hoteller ved enkeltværelse. Vi lægger ikke noget oveni.

Rejseleder

Rejserleder er Thomas Köllner. Læs mere om Thomas ved at klikke her

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Læs vores persondatapolitik her!

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 1​2 03 66, som vi aflytter hver dag​.