-->

Det klassiske Sicilien fra antikken til det moderne 2022! 11 dage med kultur, natur og kulinariske oplevelser.

Vi bor på gode centrale hoteller og bl.a. et top istandsat 400 år gammelt kloster. Tre afrejser med ekspertguiderne Heidi Byberg og Thomas Köllner.

Rundrejse på Sicilien - 11 dage​ - 2022. Thomas Köllner eller Heidi Byberg som ekspertguide. 

Rejsen starter i Palermo, hvor vi besøger byens historiske centrum og normannernes palads med det prægtige Palatinske Kapel. Herfra med udflugter til den smukke kystby Cefalú og bjergbyen Monreale, hvor vi finder den smukke og vigtige katedral fra den normanniske periode fra ca. 1068 – 1198. Dernæst besøger vi Marsala, der har lagt navnet til den berømte drik. Her startede Garibaldis erobring af Sicilien i 1860, der leder til Italiens samling. Vi bor i byens smukke historiske centrum, og skal smage byens kendte drik ligesom områdets lokale vine, der er blandt de bedste på Sicilien. Her finder vi også de fantastiske puniske galejer.

Læs og print hele programmet ved at klikke her!​

Info er på vej!

Derfra går det sydøst over langs med kysten til vi når Agrigento. Her findes de enestående og velbevarede rester af græske oldtidstempler og et herligt antikmuseum. Dernæst besøger vi det ypperste eksempel på romersk finkultur fra ca. 300 tallet Villa Romana del Casale. Stedet er overvældende og velbevaret med især unikke gulvmosaikker. Vi fortsætter mod antikkens vigtigste by og et overflødighedshorn af seværdigheder fra denne periode – Syracusa, bl.a. det græsk romerske amfi-teater. Sidste stop på vores rejse er Catania. Byen er berømt for sine smukke barok-kirker og bygninger samt, at den ligger i dødelig nærhed af det magiske bjerg Etna. Besøget på Etna kan blive et af turens største naturoplevelser. Herfra tager vi også på udflugt til det smukt beliggende Taormina med dets romerske teater og smukke middelalder-centrum.

På denne rejser kommer vi ”hele Sicilien rundt” og vil møde prægtige monumenter fra alle disse tidsfaser og forskellige kulturer. Intet sted finder man så mange velbevarede monumenter og kulturelle bygningsværker fra så mange forskellige historiske perioder som på Sicilien.

Turen byder på adskillige UNESCO seværdigheder, enestående natur, herlig lokal mad og vin samt indføring i disse spændende historiske perioder ved uhøjtidelige foredrag typisk om morgenen på udvalgte dage samt på de enkelte steder ved Heidi Byberg eller Thomas Köllner. Det skal understreges at turen ikke kræver nogen større historisk indsigt men blot almindelig nysgerrighed og ønsket om at lære nyt om dette spændende kulturområde.

Samtidig vil der være tid til at nyde den enestående natur, maden og gå på opdagelse på egen hånd på udvalgte dage. Vi bor op virkelig gode firestjernede centrale hoteller på turen. I Marsala bor vi bl.a. i den historiske bykerne på et mere end 400 år gammelt Karmeliterkloster, der nu er sat helt i stand, men med mange originaler møbler. Vi bor i de gamle klostre celler, som er moderniseret efter alle kunstens regler men samtidig med respekt for de originale detaljer og materialer. Se billeder til højre på denne side.

 

Fakta:

Afrejsedatoer for 2022:

12. maj (Thomas Köllner) - få pladser

23. september (Heidi Byberg)

14. oktober (Thomas Köllner)


Varighed:

11 dage 


Pris kr for rejsen i 2022:

14.890.

Antal deltagere: 16 - 24 personer.

Prisen indeholder:

  • Fly og skatter t/r København – Palermo/Catania,
  • Transfer til og fra lufthavne.
  • Indkvartering på to-personers værelse på rigtig gode tre- og firestjernede og centralt placerede hoteller.
  • Fuldpension under hele turen bortset fra tre aftensmåltider. Vi spiser på gode udvalgte steder - typisk familierestauranter som vi har kendt i mange år- og smager hver dag forskellige retter fra det lokale køkken.
  • Egen bus med chauffør.
  • Alle ture og indgangsbilletter til seværdigheder samt vinsmagning mm., som er indeholdt i dette program
  • Drikkepenge til restauranter.
  • Alle øvrige skatter og afgifter.
  • Heidi Byberg eller Thomas Køllner som ekspertguide – rundvisning og morgenoplæg ved Heidi eller Thomas.
  • Lokal erfaren engelsktalende guide – da det kræves på offentlige museer og offentlige områder.

Tillæg for eneværelse: 3.500 kr.

Rejseledere og ekspertguide:

Thomas Køllner

Thomas er indehaver af Krim Rejser sammen med Julia. Thomas er uddannet i Statskundskab og er derfor Cand. Scient. Pol. suppleret med studier på Institut for Idéhistorie. Thomas har de sidste 14 år beskæftiget sig intenst med kulturområderne omkring Sortehavet og Middelhavet. Thomas forstår engageret og uhøjtideligt at fremlægge de store historiske og politiske linjer i disse områdes historie fra antikken og op til nutiden. 

Heidi Byberg

​Heidi har boet i flere år i både Italien, hvor hun arbejdede Heidi som tolk og laborant parallelt med studier i biologi og kemi på universiteter i Milano. Studierne blev afsluttet i Danmark og førte bl.a. til en lang og solid undervisningserfaring. Opholdene i disse spændende og anderledes kulturer førte til en livslang interesse for disse samfund, deres kulturer, kunst og historie. Heidi´s baggrund i det naturvidenskabelige giver hende som rejseleder ofte nogle anderledes og interessante indgangsvinkler til disse lande og kulturer. Heidi har mange års erfaring som rejseleder til Italien, og er samtidig en dygtig og engageret formidler. Heidi taler desuden flydende og italiensk.​

Rejselederen vil lave oplæg under turen på hotellet, i bussen og på de enkelte steder, typisk om morgenen. Vi vil gennemgå Siciliens historie fra antikken og op til i dag - altid med fokus på de store linier og relevansen af denne historie for at forstå nutidens Sicilien.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.