--> -->

Rundrejse til Istanbul og Thrakien - kultur, natur og gastronomi samt besøg hos to top vinproducenter i Thrakien. 10 kulturelle dage i den europæiske civilisations- og kristenhedens 1000 årige centrum (476 - 1453).  I Thrakien besøger vi bl.a. Edirne - osmannernes gamle hovedstad. En  fantastisk kulturrejse med Thomas Köllner. Vi forventer afrejse i 2025. Datoer følger senere. Send os email, hvis du er interesseret.

​Historisk rundrejse i eventyrlige Istanbul og Thrakien - 10 dage med fuldpension.

​Turen starter i eventyrlige Istanbul det store magt­center, som har påvirket hele vores verden først som en vigtig koloni under de gamle grækere, hvor byen hed Byzantium, dernæst som den nye hovedstad i det romerske imperium, Konstantinopel og efterfølgende som kristenhedens centrum. I 1453 sker det utænkelige, da byen falder til det fremstormende Osman­niske rige, hvorefter byen fik sit nuværende navn Istanbul, og bliver hovedstaden i dette prægtige rige, der i århundreder var Europas største magt, og først fandt sit endeligt i 1921 med etablering af det moderne Tyrkiet.

2025 bestilling åbner op 

her senere.​

Tyrkiet er dog meget mere end Istanbul, og vi fortsætter vores rejse mod vest til det nærliggende historiske Thrakien dramatisk placeret mellem tre have det Ægæiske hav, Marmara havet og Sortehavet.

Den historiske provins Thrakien fascinerer ikke blot med sine historiske seværdigheder i verdensklasse, som den gamle hovedstad i det osmanniske rige Edirne (1365 – 1453) og Gallipoli halvøens dramatiske slagmarker fra Første Verdenskrig og stedet for søslagene ved Dardanellerne, men byder også på uforglemmelige bjergrige landskaber, flygtige dale og bugter samt skiftende microklimaer. Samtidig støder vi her på noget af Tyrkiets bedste gastronomi og vinkultur, når vi besøger de små autentiske landsbyer og de fremadstormende tyrkiske vinbønder. Dette er virkelig et af Europas ukendte perler og ikke mindst et ukendt vinområde. Her skabes stadig større vine i raketfart, takket være det perfekte tørre og solrige klima, og økonomisk båret frem af den nye voksende og sekulariserede tyrkiske overklasse´s voksende smag for kvalitetsvine. En tradition der selvsagt går tilbage til de gamle grækere og romere. Vi har lavet turen så den kombinerer kultur, natur og gastronomi.​

Fakta

Pris: 16.690 pp. i delt dobbeltværelseAfrejse: vi forventer afrejse i 2025. Datoer følger senere. Er du interesseret i at deltage, send os mail.

Prisen inkluderer:
Flyrejse og skatter, transfer til og fra lufthavn, egen

bus og chauffør, indkvartering på gode centrale hoteller ( I Istanbul helt centralt fornemt firestjernet hotel i fem dage) på to personers værelse med morgenmad, fuldpension på gode lokale restauranter (undtagen to måltider), alle entreér, frokost og smagning hos to af Tyrkiets absolutte top vinproducenter i Thrakien, lokal engelsktalende assistent guide, Thomas Köllner som ekspertguide, oplæg under rejsen og rundvisning ved Thomas Køllner.​

Højdepunkter

Dag 1: Ankomst og indkvartering i det historiske centrum, rundtur til fods

Dag 2: Sultanatet - Top Kapi palads med harem, Hippodromen, antikke cisterne, Blå moské, mosaik museet, Sofia Katedralen

Dag 3: Kahriye Camii kirken, Mihrimah Moské, græsk ortodokse patriark, Konstantins forsvarsmur, Süleiyman Moské

Dag 4: Bådtur i privat båd på Bosporus, egyptisk basar, Rüstem Pasa Cami Moské, "Nye moské", arkæologisk museum, tid på egen hånd.

Dag 5: Flåde Museum, Galata bydel og tårn,  Pierre Loti højen, Fatih Moske.

DAg 6: Dolmabachë palads med harem, eftermiddag/aften på egen hånd.

Dag 7: Vinruten mod Gallipoli halvøen og ankomst til Tekirdag ved Marmarahavet,  rundvisning i Tekirdags gamle bydel, besøg og smagning med frokost hos en af tyrkiets førende vindyrkere.

Dag 8: Besøge Gallipoli´s slagmarker og kirkegårde de allieredes faldne soldater, Dardanellerne,  vinsmagning og frokost hos lokal top vinproducent med udsigt over Dardanellerne og stedet for den engelske flådes nederlag. 

Dag 9: Afrejse mod Edirne - tidl. osmanniske hovedstad, rundvisning i den gamle by, Selimiye Moske, den tildækkede basar, museum for tyrkisk og islamisk kunst. 

Dag 10: Tid på egen hånd og afrejse mod lufthavnen i Istanbul og fly til København.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Læs vores persondatapolitik her!

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 1​2 03 66, som vi aflytter hver dag​.