-->

Rundrejse i det glemte Apulien - Syditalien! 11 dage med kultur, historie og gastronomi. Thomas Köllner eller Heidi Byberg som ekspertrejseleder. Afrejsedatoer 2023: 30. september(udsolgt) og 14. oktober. Afrejser i 2024 den 5. april, 25. april, 26. september og 10. oktober.

Rundrejse i Apulien - 11 dage​ - 

Afrejser i 2023: 30. september og 14. oktober. 

Afrejser i 2024: 5. april, 25. april, 26. september og 10. oktober.

Bo på tre herlige luksushoteller! Top lokal mad på turen.

Turen den 30.9. er udsolgt. Vil du på venteliste i tilfælde af afbud, send os mail info@krimrejser.dk.

Apulien er stadig ukendt for de fleste. Men området er spækket med spændende historie fra at være en tidlig græsk koloni til at blive en del af det romerske imperium. I 1071 er det vore normanniske frænder, der ankommer som lejesoldater i Syditalien, og på få år tilkæmper sig titlen som hertuger af Apulien.

​ 

De er ustoppelige og erobrer ligeledes Sicilien, hvor de grundlægger et nyt kongedynasti i 1130. Apulien og dets normanner dynasti er nu en del af Europas elite og deres efterkommer Frederik II, opnår at blive en skelsættende tysk romersk kejser og konge af Jerusalem samt ekskommunikeret af Paven indtil flere gange. Forklaring følger på rejsen.

Apulien bliver efterfølgende del af det spanske verdensrige i perioden 1504 - 1714. Derfor kan vi på turen besøge den vidunderlige (spanske) barok by Lecce og kejser Frederik II´s dramatiske fæstning Castel Del Monte. En rejse spækket med overraskende historie og samtidig en skøn natur med det Ioniske hav som smuk ledsager. Der bliver tid til at nyde havet og den dramatiske kyste  på det skønne strandhotel vi bor på i smukke Polignano a Mare.

Vi har base på tre luksuriøse hoteller - fem dage i historiske Lecce på centralt "Grand Hotel" og fire dage på strandhotel direkte til havet i Polignano a Mare samt én dag i Bari historiske by ved ankomst. I start af april er foråret i fuld flor med masser af sol og typisk 18.25 grader. I midt september og oktober er vejret også stadig dejligt  med 20-25 grader og lunt hav. Det perfekte vejr for en rejse som vores.

På rejsen kommer vi rundt til de vigtigste kultur - og naturseværdigheder som hulebyen Polignano a Mare, Matera, Bari, Locorotondo, ​Alberobello, Ostuni. Lecce og Trani m fl.  

​Fakta:

​​

Afrejsedatoer i 2023 og 2024:

30. sept. 2023  (udsolgt)

14. okt. 2023      

​5. april 2024

25. april 2024

26. sept. 2024

10. okt. 2024

Varighed: 11 dage 


Pris i kr. 16.890.

Antal deltagere: kun 16 - 24 personer.

Prisen indeholder:

  • Fly og skatter t/r København – Bari eller Napoli
  • Transfer til og fra lufthavne.
  • Indkvartering på to-personers værelse på super firestjernet hotel én nat i Bari og to virkelig flotte "luksus hoteller" i hhv. Lecce (centralt placeret i det historiske centrum) og i  Polignano a Mare (strandhotel placeret  på klipper direkte til havet). Se billederne til højre.
  • Fuldpension under hele turen bortset fra tre aftensmåltider. Vi spiser på gode udvalgte steder - typisk familierestauranter som vi har kendt i mange år- og smager hver dag forskellige retter fra det lokale køkken.
  • Egen bus med chauffør.
  • Alle ture og indgangsbilletter til seværdigheder samt vinsmagning mm., som er indeholdt i dette program. Fuldt kulturprogram.
  • Drikkepenge til restauranter.
  • Thomas Köllner/Heidi Byberg som ekspertguide – rundvisning og morgenoplæg ved ekspert.guiden
  • Lokal erfaren engelsktalende guide – da det kræves på offentlige museer og offentlige områder.

Tillæg for eneværelse: 4.500 kr.

Rejseleder og ekspertguide:

Thomas Köllner

Thomas er indehaver af Krim Rejser sammen med Julia. Thomas er uddannet i Statskundskab og er derfor Cand. Scient. Pol. suppleret med studier på Institut for Idéhistorie. Thomas har de sidste 14 år beskæftiget sig intenst med kulturområderne omkring Sortehavet og Middelhavet. Thomas forstår engageret og uhøjtideligt at fremlægge de store historiske og politiske linjer i disse områdes historie fra antikken og op til nutiden. 

Heidi Byberg:

​​Heidi har boet i flere år i både Italien, hvor hun arbejdede Heidi som tolk og laborant parallelt med studier i biologi og kemi på universiteter i Milano. Studierne blev afsluttet i Danmark og førte bl.a. til en lang og solid undervisningserfaring. Opholdene i disse spændende og anderledes kulturer førte til en livslang interesse for disse samfund, deres kulturer, kunst og historie. Heidi´s baggrund i det naturvidenskabelige giver hende som rejseleder ofte nogle anderledes og interessante indgangsvinkler til disse lande og kulturer. Heidi har mange års erfaring som rejseleder til Italien, og er samtidig en dygtig og engageret formidler. Heidi taler desuden flydende og italiensk.​

Rejselederen vil lave oplæg under turen på hotellet på udvalgte dage, i bussen og på de enkelte steder, typisk om morgenen. Vi vil gennemgå Apuliens historie fra antikken og op til i dag - altid med fokus på de store linier og relevansen af denne historie for at forstå nutidens Syditalien.​ Typisk 4-5 oplæg.

Læs mere om ekspertrejselederne ved at klikke her!

Turens Højdepunkter:

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Læs vores persondatapolitik her!

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.