-->

Hvem er vi?

​Få men unikke skræddersyede rejser

Alle vore rejser er udviklet af os med udgangspunkt i mange års kendskab  samt et personligt netværk alle de steder vi rejser.

​Udvalgte eksperter og rejseledere

Vi bruger kun udvalgte eksperter, der forstår formidlingens kunst og som virkelig ved noget om dette specielle kulturområde. Vore eksperter er samtidig dygtige rejseledere og ikke blot et kendt ansigt, der blot er med et par dage på turen. 

​​Julia Køllner

Julia er født og opvokset på Krim. Julia er årsagen til at Krim Rejser eksisterer. Julia ved alt det, vi andre ikke har kunnet læse i bøger. Hvordan livet var under Sovjet, hvordan man laver Pelmini, hvilke planter der
gror på Krim, hvor man køber den bedste gedeost, hvor man køber de bedste lokale smykker og hvordan almindelige mennesker tænker og lever.

Julia har det bedst med gæster på tur i bjergene eller på sejltur i Karadak krateret med udspring fra båden. Julia kender alle på Krim og alle kender hende. Lige fra direktøren på Livadia museet i Jalta til den lokale taxa chauffør i Privejtnoje. Julias kontakter er uvurdelige for os, og skyldes hendes kærlige og venlige personlighed. I Ukraine og denne del af verdenen betyder personlige venskaber alt. Og dem har Julia alle vegne.


Julia deltager på de fleste Kulturrundrejser på Krim og hjælper med at styre sin Fars hotel Dania i sæsonen.

Thomas Køllner

Thomas er indehaver af Krim Rejser sammen med Julia. Thomas er uddannet i Statskundskab og er derfor Cand. Scient. Pol. suppleret med studier på Institut for Idehistorie. Efter at have mødt Julia og besøgt Krim den første gang for 10 år siden, har Thomas beskæftiget sig intenst med Ukraines historie og politik samt generelt med hele dette kulturområde.

Thomas har de sidste tre år undervist på Københavns Folkeuniversitet i Krim og Ukraines historie. Desuden bliver Thomas brugt som Ukraine ekspert af forskellige danske medier. (Senest af TV2 fjernsyn og Danmarks Radio).

Thomas forstår engageret at fremlægge de store historiske og politiske linier i dette områdes historie med interessante koblinger til både politologi, idehistorie og typisk udfordrende den Europa centrede historie forståelse.​

Thomas er rejseleder på følgende rejser i 2019:

Marie Nytoft

Marie Nytoft er cand.phil. i russisk og har et indgående kendskab til russisk kultur og historie. Marie er gift russisk, har et stort netværk i Rusland og har været næsten overalt i det tidligere Sovjet, især i Kaukasus, Ukraine og Rusland. 

Marie har skrevet om Rusland, oversat litteratur fra og til russisk. Marie underviser i russisk og derudover kan man løbe ind i hende rundt omkring i Danmark, når hun tolker for såvel private som offentlige organisationer. Marie har de seneste år været kulturguide på vore flodkrydstogter til Rusland og kulturrundrejse til Georgien og Armenien.

​Marie er rejseleder på følgende rejser i 2019:

Claus Mathiesen

Claus Mathiesen er lektor ved Forsvarsakademiets Institut for Sprog og Kultur, hvor han

underviser i russisk og russiske militære forhold. Claus Mathiesen er uddannet som

sprogofficer i årene 1974-76 og er cand.mag. i russisk og polsk. I årene 1999 til 2007 var han

forsvarsattaché i Polen og Ukraine og var bosiddende i hhv. Warszawa og Kiev. Claus

Mathiesen har endvidere været ekstern lektor i russisk og polsk ved Københavns Universitet

2009-2013. Hans særlige interesseområder er Kaukasus, russisk, polsk og ukrainsk historie og

kultur. Claus bruges af alle førende danske medier som ekspert i disse interesseområder og

post-sovjet.

Claus er rejseleder på følgende rejser i 2019:

Sonja Vesterholdt

Sonja Vesterholt er født russer og har i årtier levet i Danmark. Sonja Vesterholt er cand.mag. i russisk sprog og litteratur, og har i en årrække undervist i russisk på Københavns Universitet og været tolk for Dansk Flygtningehjælp. Sonja er international anerkendt og prisbelønnet dokumentarfilminstruktør, forfatter, producent, radiovært og foredragsholder. Sonja er født og opvokset i Sovjetunionen og kender alt til livet i Rusland både under og efter Sovjet. Samtidig er Sonja en dygtig formidler og en omsorgsfuld rejseleder.

Sonja er rejseleder på følgende rejser i 2019:

Klaus Bjerre

Klaus Bjerre er lektor i historie, og har interesseret sig for Balkan siden han som 18-årig kom til Jugoslavien. Klaus har rejst på Balkan i over en menneskealder, og har arbejdet specielt med regionens historie. Klaus deltager i internationalt samarbejde mellem historielærere og disses foreninger, og har i denne sammenhæng arbejdet med forskellige landes selvopfattelser, og hvordan historie bliver brugt og misbrugt. Klaus formår på en uhøjtidelig måde at formidle sin store viden om dette spændende men også komplekse kulturområde.

Klaus er rejseleder på følgende rejser i 2019:

Søren Bjelke

Søren Bjelke er uddannet fra Københavns Universitet med russisk som hovedfag og japansk som bifag. Han har været rejseleder i over 20 år med mere end 130 ture i det tidligere Sovjetunionen, Japan og Sydøstasien. Første gang Søren var i Rusland hed det Sovjetunionen, og senere har han læst på statsuniversitetet i Skt. Petersborg. Søren har en mangeårig erfaring som kulturguide på grupperejser i Rusland (bl.a. dette krydstogt), Ukraine, Baltikum, Kaukasus og Centralasien samt en tur med den Trans-Sibiriske jernbane fra Skt. Petersborg til Vladivostok.

Søren er rejseleder på følgende rejser i 2019:

Karsten Jakob Møller

Karsten Jakob Møller, generalløjtnant (pens.) og senior analytiker. Gennemgik Forsvarets russiskuddannelse og derefter linieofficersuddannelsen på Hærens Officersskole. Han har bl.a. været kompagni- og bataljonschef ved Den Kgl. Livgarde, kontorchef for NATO-kontoret i Forsvarsministeriet, direktør for Forsvarets Forskningstjeneste,
chef for 1. Jyske Brigade og den Nordisk-Polske Brigade i Bosnien. I årene 1998-2000 var han forsvarsattache i Rusland og sideakkrediteret til Ukraine og Hviderusland

Han var fra 2001 til sin pensionering fra Forsvaret i april 2007 chef for Forsvarsakademiet. Fra maj 2009 leder af den sikkerhedspolitiske forskningsafdeling på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Karstens forskningsområder er Rusland, Ukraine og Hviderusland, om hvilke han har skrevet adskillige artikler samt holdt foredrag. Karsten er forfatter til bogen "Fra kaos til Putin" (2007) og har bidraget til flere antologier, bl.a. "Regionernes Rusland" (2000) samt et kapitel om forholdet Rusland-Kina i Kinas sikkerhedspolitik, der udkommer på DJØFs forlag i 2012.​

Alexandra Simylit

Alexandra Simylit er lektor ved Jalta Universitet på Krim, og er som ung veluddannet ukrainer dybt optaget af og engageret i Ukraines politiske udvikling siden uafhængigheden i 1991.

Alexandra er samtidig en af Ukraines dygtigste bandura spillere og modtager bl.a. masterclass undervisning på konservatoriet i Lviv. Alexandra har et stort netværk blandt kunstnere og intellektuelle i især Lviv og på Krim.

Alexandra kan give os indsigt i hvordan mennesker i Ukraine tænker og føler om den dramatiske udvikling Ukraine gennemgår netop i disse år.

Samtidig er Alexandra opdateret med den daglige politiske debat.

Ny på vej

Tekst kommer snart

Ny på vej

Tekst kommer snart

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66 og 27 51 55 49

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.