-->

Historisk luksuskrydstogt på Donau med ekstra dage i Budapest. Budapest – Bratislava - Wien – Melk – Dürnstein- Passau.9 dage . Thomas Köllner som ekspertguide. Afrejse 20. juli, 19. august 2022. Ekstra afrejse d. 17. sept. er på vej!

Oplev med ekspert og rejseleder Thomas Köllner det smukke og historisk vigtige Centraleuropa på 1. klasse. Vi lægger bl.a. ind til de tidligere hovedstæder i Habsburgernes imperium Wien og Budapest med deres unikke kunstskatte og barokpaladser, alt imens den enestående bjergrige natur flyder forbi bestrøget med borge og småbyer fra en svunden tid.​

Området er centralt for Europas kultur og civilisation, da netop dette områder har udgjort spændingsfeltet for hhv. Vesteuropæisk-germansk kultur, slavisk kultur og balkan-kulturen.

Der er tale om et herligt mindre franskdrevet luksus skib, hvor alt er på absolut højeste niveau. Fransk mad, gode vine, cocktails, spiritus, cognac mv.  inkluderet ad libitum under hele sejladsen.

Læs og print detaljeret program ved at klikke her!

Desuden var området også centralt i Europas velsagtens to vigtigste tidligere konflikter - 30 årskrigen (afslutning 1648), som efterlader et blodigt og uforsonligt Europa delt mellem det gamle "Katolske" Europa og det "Reformerte Europa". Denne konflikt skaber afgørende elementer i det, vi kan kalde vore europæiske DNA og er dermed vigtig for at forstå nutidens forskelle i kultur og politik i Nordeuropa, Sydeuropa og selvsagt Centraleuropa.

Den anden store konflikt er 1. Verdenskrig, der starter i netop Centraleuropa, og afslutter troen og forestillingen om en fælles europæisk civilisation baseret på humanisme, naturbeherskelse og fremskridtstro. Herfra starter "det gamle Europas undergang", men samtidig er det som om at netop disse lande Østrig og Ungarn, stadig besidder elementer fra det gamle Europa - og ja åbenlyst føler veneration herfor og dyrker disse. I både Østrig og Ungarn er stærke nationalistiske og konservative partier ved magten og viser, hvor relevant og tidsaktuel disse problemstillinger er.

Disse emner og meget mere vil Thomas tage op på oplæggene fordelt over turen, samtidig med at vi nyder landskabet og skibets professionelle betjening og høje niveau. En klassisk dannelsesrejse på første klasse.

Turen består af tre dage i det centrale og historiske Budapest.  Dernæst  otte dages luksuskrydstogt på Donau på mindre luksusskib med alt inklusivt (firestjernet skib). I rejsens pris er inkluderet et omfattende kultur - og besøgsprogram både i Budapest og på selve krydstogtet samt udsøgte vine og drikkevarer på skibet. Det er tale om et første klasses fransk drevet skib, og vi

Afrejser 2022:

20. juli (to pladser på) og 

19. august (få pladser

(17, september - ekstra afrejse på vej)

Fakta

Priser: Kr. 14.990 i delt dobbeltkahyt.

Prisen er per person i delt dobbeltkahyt på hoveddæk, som ligger i vandlinien og har vindue. Bemærk alle kahytter er udvendige med vindue og har eget toilet og brusekabine.

 • Merpris for opgradering til øvre dæk er kr. 1600. Øvre dæk ligger et niveau over hoveddæk og har et pænt stort vindue.
 • Maks antal deltagere ca. 20 -24 personer per togt.
 • Merpris for enkeltkahyt på hoveddæk kr. 5.000.

Bemærk: Begrænset antal kahytter på de enkelte klasser.


Prisen inkluderer:

 • Flyrejse og alle skatter
 • Transfer til og fra lufthavn til skibet
 • Indkvartering på central hotel i Budapest 3+ i tre dage
 • Indkvartering i to personers udvendig kahyt på hoved dæk på mindre luksus klasse firestjernet skib  i seks dage.
 • Alle kahytter på skibet er udstyret med: vindue air condition, eget badeværelse med bruser og toilet, hårtørrer, TV, radio og pengeskab.
 • Fuld pension fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 9 - undtagen frokost dag 4 i Budapest. På skibet er der tale om fransk top niveau.
 • Alle drikkevarer på skibet (ialt otte dage) inkl. vin, vand, øl, kaffe, te og spiritus.
 • Alle entréer ifm. programmet
 • Thomas Köllner som ekspertrejseleder, der sætter turen og dagens program i den rette historiske kontekst og perspektiverer op til nutiden.
 • Oplæg på hotellet og skibet under sejladsen ved Thomas Köllner.
 • Underholdning ombord på skibet.

​​

Antal deltager: Maks. 24 gæster per togt.

Tilmeld dig rejsen her

Højdepunkter

Dag 1: Ankomst og indkvartering på hotel i byens centrum. Aftensmad i det historiske Budapest.

Dag 2: Budapest: Oplæg, besøge middelalderområdet via bjerg-kabelbane og det gamle Buda slots-kompleks (UNESCO), Budapest historisk museum. citadellet og frihedsstatuen.

Dag 3: Budapest: Parlamentsbygning og kronjuvelerne, Donaupromenaden, St. Stephans basilika, St. Matthias monument og fiskernes bastionskompleks.

Dag 4: Budpest, oplæg, tid på egen hånd, indkvartering på skib og velkomst.

Dag 5: Udflugt til "Sissis" Gödöllo barokslut. Start på sejlads på Donau.

Dag 6:  Bratislava rundvisning i byens historiske centrum, sejlads.

 

​DAg 7: Wien, byrundtur i bus i Wien og besøge Schönbrunn sommerpalads, Sissy Museum, besøge slot Hofburg og lidt tid på egen hånd i centrum af Wien.

Dag 8: Melk og besøg på Melk kloster, besøge borgen Dürnstein hvor Richard Løvehjerte blev holdt som fange. Gala - og afskedsmiddag på skibet.

Dag 9: Tid på egen, afsted med skibet, transfer til München lufthavn og hjemrejse til København.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.