-->

Historisk krydstog på Donau med ekstra dage i Budapest - Budapest - Bratislava-Wien- Melk - Passau,  8/9 dage, Thomas Køllner som ekspertguide.

Vi er glade for at kunne introducere denne spændende nye rejser. Oplev med ekspertrejseleder Thomas Køllner det smukke og historisk vigtige Centraleuropa på 1. klasse.  I alt 8/9 dage. Vi lægger bl.a. ind til de tidligere hovedstæder i Habsburgernes imperium Wien og Budapest med deres unikke kunstskatte og barokpaladser, alt

imens den enestående bjergrige natur flyder forbi bestrøget med borge og småbyer fra en svunden tid.​ 

Området er centralt for Europas kultur - og civilisation da netop dette områder har udgjort spædningsfeltet for hhv. Vesteuropæisk- germansk kultur, slavisk kultur og  balkan-kulturen. 

Desuden var området også centralt i Europas velsagtens to vigtigste tidligere konflikter - 30 årskrigen (afslutning 1648), som efterlader et blodigt og uforsonligt Europa delt mellem det gamle "Katolske" Europa og det "Reformerte Europa". Denne konflikt skaber afgørende elementer i det vi kan kalde vore europæiske DNA´s og er dermed vigtig for at forstå nutidens forskelle i kultur og politik i Nordeuropa, Sydeuropa og selvsagt Centraleuropa.

Den anden store konflikt er  1. Verdenskrig der starter i netop Centraleuropa, og afslutter troen og forestillingen om en fælles Europæisk civilisation baseret på humanisme, naturbeherskelse og fremskridtstro - herfra starter "det gamle Europas undergang", men samtidig er det som om at netop disse lande Østrig og Ungarn, stadig besidder elementer fra det gamle Europa - og ja åbenlys føler veneration herfor og dyrker disse. I både Østrig og Ungarn er stærke nationalistiske og konservative partier ved magten, og viser hvor relevant og tidsaktuel disse problemstillinger er.

Disse emner og meget mere vil Thomas tage op på oplæggene fordelt over turen, samtidig med at vi nyder landskabet og skibets professionelle betjening og høje niveau. En klassisk dannelsesrejse på første klasse.

Turen består af seks dages luksus cruise på Donau med alt inklusiv og derudover to/tre dage i det centrale og historiske  Budapest. I rejsens pris er inkluderet et omfattende kultur - og besøgsprogram.

Afrejser: 19. juli med start i Budapest og 6. august med start i Passau 2019. 

Detaljeret program er klart snarest.  

Send os en mail for at tilsendt detaljeret program . 

Fakta

Priser: Kr. 15.390 per person for afrejsen d. 19. juli, hvor der er tre overnatninger i Budapest og kr. 14.990 for afrejsen d. 6. august, hvor der er to overnatninger i Budapest. 

Prisen er per person i delt dobbeltkahyt på hoveddæk, som ligger i vandlinien og har vindue. Bemærk alle kahytter er udvendige med vindue og har eget toilet og brusekabine.

 • Merpris for upgradering til øvre dæk er kr. 2.000. Øvre dæk ligger et niveauer over hoveddæk og har et pænt stort vindue.
 • Maks antal deltagere ca. 20 -24 personer per togt.

Bemærk: Begrænset antal kahytter på de enkelte klasser.


Afrejser:
19. juli og 6. august 2019.


Prisen inkluderer:

 • Flyrejse og alle skatter
 • Transfer til og fra lufthavn til skibet
 • Indkvartering på central hotel i Budapest 3+
 • Indkvartering i to personers udvendig kahyt på nedredæk.
 • Alle kahytter på skibet er udstyret med: vindue eller koøje (nedre dæk og hoveddæk), air condition, eget badeværelse med bruser og toilet, hårtørrer, TV, radio og pengeskab.
 • Fuld pension fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8/9 undtagen én frokost hvor der er tid på egen hånd i Budapest.
 • Alle drikkevarer på skibet (ialt seks dage) inkl. vin, vand, øl, kaffe, te og spiritus.
 • Alle entréer ifm. programmet
 • Thomas Køllner som ekspertrejseleder, der sætter turen og dagens program i den rette historiske kontekst og perspektiverer op til nutiden.
 • Oplæg på skibet under sejladsen ved Thomas Køllner.
 • Underholdning ombord på skibet.


Afrejser:
19. juli og 6. august 2019.

Antal deltager: Maks. 24 gæster per togt.

Tilmeld dig rejsen her

Højdepunkter 19. juli med start i Budapest

Dag 1: Ankomst og indkvartering på hotel i byens centrum. Aftensmad i det historiske Budapest.

Dag 2: Besøge middelalderområdet via bjerg - kabelbane og det gamle Buda slots-kompleks (UNESCO), Budapest historisk museum. citadellet og frihedsstatuen.

Dag 3: Parlamentsbygning og kronjuvelerne, Donaupromenaden, St. Stephans basilika, St. Matthias monument og fiskernes bastionskompleks.

Dag 4: Tid på egen hånd i denne smukke historiske by, eftermiddag indkvartering på vores krydstogtsskib, velkomst cocktail og velkomstmiddag. 

Dag 5: Busrundfart i Budapest, sejlads på Donau.

Dag 6: Ankomst Bratislava og busrundfart i centrum, ankomst i Wien. busrundfart Wien "by night".

Dag 7: Busrundfart i Wien og besøge Schönbrunn sommerpalads, besøge slot Hofburg og tid på egen hånd i centrum af Wien. Tilvalg: Koncert i Wien.

Dag 8: Melk og Passau, besøge borgen Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte blev holdt som fange. Gala - og afskedsmiddag middag på skibet. 

Dag 9: Afsked med vores skib og hjemrejse til København.

Højdepunkter afrejse 6. august med start i Passau

Dag 1: Indkvartering på vores krydstogtsskib, velkomst cocktail og velkomstmiddag.

Dag 2: Passau - Melk, besøge borgen Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte blev holdt som fange. Ankomst i Wien. "Wien by night" i bus.

Dag 3: Busrundfart i Wien og besøge Schönbrunn sommerpalads, besøge slot Hofburg og tid på egen hånd i centrum af Wien. Tilvalg: Koncert i Wien.

Dag 4: Ankomst Bratislava og busrundfart i centrum.

Dag 5: Sejlads og ankomst i Budapest, busrundfart. Gala - og afskedsmiddag med skibet.

Dag 6: Indkvartering på indkvartering på hotel i byens centrum. Besøge middelalderområdet via svævebane og det gamle Buda slots kompleks (UNESCO), Budapest historisk museum. i det historiske Budapest.

Dag 7: ​Det historiske centrum med Parlamentsbygning og kronjuvelerne. Donaupromenaden, St. Stephans basilika, St. Matthias kirken, fiskernes bastionskompleks.

Dag 8: Afsked med Budapest og hjemrejse til København.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.