-->

Historisk luksuskrydstogt på Donau med ekstra dage i Budapest. Budapest – Bratislava - Wien – Melk – Dürnstein- Passau. 9 eller 10 dage . Afrejse den 9. juni er på 10 dage. Afrejse d. 26. juli 2023 er  på 9 dage.

Oplev med ekspert og rejseleder Thomas Köllner det smukke og historisk vigtige Centraleuropa på 1. klasse. Vi lægger bl.a. ind til de tidligere hovedstæder i Habsburgernes imperium Wien og Budapest med deres unikke kunstskatte og barokpaladser, alt imens den enestående bjergrige natur flyder forbi bestrøget med borge og småbyer fra en svunden tid.​

Området er centralt for Europas kultur og civilisation, da netop dette områder har udgjort spændingsfeltet for hhv. Vesteuropæisk-germansk kultur, slavisk kultur og balkan-kulturen.

Læs og print detaljeret program - 10 dage med afrejse 9. juni 2023 ved at klikke her

Læs og print detaljeret program - 9 dage med afrejse 26. juli 2023 ved at klikke her.


Desuden var området også centralt i Europas velsagtens to vigtigste tidligere konflikter - 30 årskrigen (afslutning 1648), som efterlader et blodigt og uforsonligt Europa delt mellem det gamle "Katolske" Europa og det "Reformerte Europa". Denne konflikt skaber afgørende elementer i det, vi kan kalde vore europæiske DNA og er dermed vigtig for at forstå nutidens forskelle i kultur og politik i Nordeuropa, Sydeuropa og selvsagt Centraleuropa.

Den anden store konflikt er 1. Verdenskrig, der starter i netop Centraleuropa, og afslutter troen og forestillingen om en fælles europæisk civilisation baseret på humanisme, naturbeherskelse og fremskridtstro. Herfra starter "det gamle Europas undergang", men samtidig er det som om at netop disse lande Østrig og Ungarn, stadig besidder elementer fra det gamle Europa - og ja åbenlyst føler veneration herfor og dyrker disse. I både Østrig og Ungarn er stærke nationalistiske og konservative partier ved magten og viser, hvor relevant og tidsaktuel disse problemstillinger er.

Disse emner og meget mere vil ekspertrejselederen tage op på oplæggene fordelt over turen, samtidig med at vi nyder landskabet og skibets professionelle betjening og høje niveau. En klassisk dannelsesrejse på første klasse.

Turen består af tre dage i det centrale og historiske Budapest.  Dernæst  seks/syv dages luksuskrydstogt på Donau på mindre luksusskib med alt inklusivt (firestjernet skib). I rejsens pris er inkluderet et omfattende kultur - og besøgsprogram både i Budapest og på selve krydstogtet samt udsøgte vine og drikkevarer på skibet. 

Afrejser 2023:

10 dages togt: Afrejse d. 9. juni

9 dages togt: Afrejse d. 26. juli

Fakta

Priser: fra kr. 15.990 i delt dobbeltkahyt for 9 dage, og kr. 16.490 for 10 dage.

Bemærk: Begrænset antal kahytter på de enkelte klasser.


Prisen inkluderer:

 • Flyrejse og alle skatter
 • Transfer til og fra lufthavn til skibet
 • Indkvartering på central hotel i Budapest 3+ i tre dage
 • Indkvartering i to personers udvendig kahyt på hoved dæk på mindre luksus klasse firestjernet skib  i seks/syv dage.
 • Alle kahytter på skibet er udstyret med: vindue air condition, eget badeværelse med bruser og toilet, hårtørrer, TV, radio og pengeskab.
 • Mulighed for opgradering af kahytter. Se detaljeret program ovenfor via linket.
 • Fuld pension fra aftensmad dag 1 til morgenmad på sidstedagen -  undtagen frokost dag 4 i Budapest. På skibet er der tale om forplejning og service på top niveau.
 • For 10 dages turen: Drikkevarer på skibet til frokost og aftensmad inkl. kvalitets "husvine"vin, vand, øl, kaffe og te.
 • For 9 dages turen: Drikkevarer på skibet ad libitum under hele sejladsen. inklusive drinks og cocktails samt kvalitets "hus-vine" og spiritus som fransk cognac
 • Alle entréer ifm. programmet
 • Thomas Köllner som ekspertrejseleder sætter turen og dagens program i den rette historiske kontekst og perspektiverer op til nutiden.
 • Oplæg på hotellet og skibet under sejladsen ved ekspertrejselederen.
 • Underholdning ombord på skibet.

​​

Antal deltager: Maks. 18 - 26 gæster per togt.

Højdepunkter afrejse - 9 dage:

Dag 1: Ankomst og indkvartering på hotel i byens centrum. Aftensmad i det historiske Budapest.

Dag 2: Budapest: Oplæg, besøge middelalderområdet via bjerg-kabelbane og det gamle Buda slots-kompleks (UNESCO), Budapest historisk museum. citadellet og frihedsstatuen.

Dag 3: Budapest: Parlamentsbygning og kronjuvelerne, Donaupromenaden, St. Stephans basilika, St. Matthias monument og fiskernes bastionskompleks.

Dag 4: Budpest, oplæg, tid på egen hånd, indkvartering på skib og velkomst.

Dag 5: Udflugt til "Sissis" Gödöllo barokslut. Start på sejlads på Donau.

Dag 6:  Bratislava rundvisning i byens historiske centrum, sejlads.

 

​DAg 7: Wien, byrundtur i bus i Wien og besøge Schönbrunn sommerpalads, Sissy Museum, besøge slot Hofburg og lidt tid på egen hånd i centrum af Wien.

Dag 8: Melk og besøg på Melk kloster, besøge borgen Dürnstein hvor Richard Løvehjerte blev holdt som fange. Gala - og afskedsmiddag på skibet.

Dag 9: Tid på egen, afsted med skibet, transfer til München lufthavn og hjemrejse til København.


Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.