-->

Vore rejseledere

​Få men unikke skræddersyede rejser

Alle vore rejser er udviklet af os med udgangspunkt i mange års kendskab  samt et personligt netværk alle de steder vi rejser.

​Udvalgte eksperter og rejseledere

Vi bruger kun udvalgte eksperter, der forstår formidlingens kunst og som virkelig ved noget om dette specielle kulturområde. Vore eksperter er samtidig dygtige rejseledere og ikke blot et kendt ansigt, der blot er med et par dage på turen. 

Hvem er vi?​

​​Julia Køllner

Julia er født og opvokset på Krim. Julia er årsagen til at Krim Rejser eksisterer. Julia ved alt det, vi andre ikke har kunnet læse i bøger. Hvordan livet var under Sovjet, hvordan man laver Pelmini, hvilke planter der
gror på Krim, hvor man køber den bedste gedeost, hvor man køber de bedste lokale smykker og hvordan almindelige mennesker tænker og lever.

Julia har det bedst med gæster på tur i bjergene eller på sejltur i Karadak krateret med udspring fra båden. Julia kender alle på Krim og alle kender hende. Lige fra direktøren på Livadia museet i Jalta til den lokale taxa chauffør i Privejtnoje. Julias kontakter er uvurdelige for os, og skyldes hendes kærlige og venlige personlighed. I Ukraine og denne del af verdenen betyder personlige venskaber alt. Og dem har Julia alle vegne.


Julia deltager på de fleste Kulturrundrejser på Krim og hjælper med at styre sin Fars hotel Dania i sæsonen.

Thomas Køllner

Thomas er indehaver af Krim Rejser sammen med Julia. Thomas er uddannet i Statskundskab og er derfor Cand. Scient. Pol. suppleret med studier på Institut for Idehistorie. Efter at have mødt Julia og besøgt Krim den første gang for 10 år siden, har Thomas beskæftiget sig intenst med Ukraines historie og politik samt generelt med hele dette kulturområde.

Thomas har de sidste tre år undervist på Københavns Folkeuniversitet i Krim og Ukraines historie. Desuden bliver Thomas brugt som Ukraine ekspert af forskellige danske medier. (Senest af TV2 fjernsyn og Danmarks Radio).

Thomas forstår engageret at fremlægge de store historiske og politiske linier i dette områdes historie med interessante koblinger til både politologi, idehistorie og typisk udfordrende den Europa centrede historie forståelse.​

Karsten Jakob Møller

Karsten Jakob Møller, generalløjtnant (pens.) og senior analytiker. Gennemgik Forsvarets russiskuddannelse og derefter linieofficersuddannelsen på Hærens Officersskole. Han har bl.a. været kompagni- og bataljonschef ved Den Kgl. Livgarde, kontorchef for NATO-kontoret i Forsvarsministeriet, direktør for Forsvarets Forskningstjeneste,
chef for 1. Jyske Brigade og den Nordisk-Polske Brigade i Bosnien. I årene 1998-2000 var han forsvarsattache i Rusland og sideakkrediteret til Ukraine og Hviderusland

Han var fra 2001 til sin pensionering fra Forsvaret i april 2007 chef for Forsvarsakademiet. Fra maj 2009 leder af den sikkerhedspolitiske forskningsafdeling på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Karstens forskningsområder er Rusland, Ukraine og Hviderusland, om hvilke han har skrevet adskillige artikler samt holdt foredrag. Karsten er forfatter til bogen "Fra kaos til Putin" (2007) og har bidraget til flere antologier, bl.a. "Regionernes Rusland" (2000) samt et kapitel om forholdet Rusland-Kina i Kinas sikkerhedspolitik, der udkommer på DJØFs forlag i 2012.​

Alexandra Simylit

Alexandra Simylit er lektor ved Jalta Universitet på Krim, og er som ung veluddannet ukrainer dybt optaget af og engageret i Ukraines politiske udvikling siden uafhængigheden i 1991.

Alexandra er samtidig en af Ukraines dygtigste bandura spillere og modtager bl.a. masterclass undervisning på konservatoriet i Lviv. Alexandra har et stort netværk blandt kunstnere og intellektuelle i især Lviv og på Krim.

Alexandra kan give os indsigt i hvordan mennesker i Ukraine tænker og føler om den dramatiske udvikling Ukraine gennemgår netop i disse år.

Samtidig er Alexandra opdateret med den daglige politiske debat.

Marie Nytoft

Marie Nytoft er cand.phil. i russisk og hun har venner og har været næsten overalt i det tidligere Sovjet, især i Ukraine og Rusland.

Marie har skrevet om Rusland, hun underviser i russisk og derudover kan man løbe ind i hende rundt omkring i Danmark, når hun tolker for såvel private som offentlige organisationer.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.