-->

Kultur- og naturrundrejse i Kosovo, Albanien og Montenegro. 11 dages opdagelse i lande ikke mange har rejst til. Rejs med ekspertrejseleder og historiker Klaus Bjerre og få indsigt i denne spændende verden. 11 dage. Afrejse d. 11. juni 2020. Kun én afrejse i 2020.

Rejsen går til nogle af Europas mest spændende områder, som endnu er ukendte for de fleste danskere. Kosovo er ny stat med en omtumlet historie. Albanien har været lukket land for turister og er først for alvor åbnet i de sidste år. Montenegro er en ministat, som på fredelig vis blev selvstændig i 2006. Alle tre lande rummer en storslået natur og en spændende historie.

Klaus Bjerre er historiker og vil fungere som ekspertrejseleder. Han har rejst i området gennem mange år og vil lede deltagerne til steder, som er centrale for historien.

Rejsen har sit udgangspunkt i Kosovo. Her kan man ikke undgå oplevelsen af, at det er en ny stat, som opstod efter et opgør med Serbien for tyve år siden. Men det er også en stat, som kigger fremad. Nogle steder ser man osmannisk arkitektur side om side med forfaldne bygninger fra komunisttiden og nye bygninger af glas og stål. Man ser moderne butikker med mærkevarer, men også traditionelle markeder med fødevarer og husflidsprodukter. Infrastrukturen udbygges, efterhånden er der gode veje de fleste steder.​

Centrale dele af Kosovo er præget af et bakket landskab med landbrug, men især langs grænserne til Albanien og Nordmakedonien er der høje bjerge. Det er et smukt land at besøge! Sproget er albansk, men man træffer mange, som kan engelsk eller tysk. Fra Kosovo kører vi gennem et bjergpas ind i det nordlige Albanien. Her er der voldsomme bjerge. Vi kommer gennem en lang dal, som er oversvømmet efter at der i 1970erne blev bygget et kæmpemæssigt kraftværk. Da vejen gennem dalen blev oversvømmet, erstattedes den af en færgerute. Med færgen sejler vi mellem stejle bjergsider, som til tider giver plads til marker med et traditionelt landbrug.

I Albanien bor vi i landets nordligste by, Skhodra, som ligger ud til en stor sø, som danner grænse til Montenegro. Vi vi se Rozafa-borgen hvorfra der er flot udsigt over byen, søen og det omliggende landskab.

Fra Albanien kører vi til Montenegro. Først oplever vi den flotte kystlinje langs Adriaterhavet, men derefter kører vi ad en enestående flot vej over bjergene til den gamle hovedstad Cetinje, som ligger omgivet af imponerende bjerge. Cetinje er i dag en lille provinsby, men særdeles hyggelig og rummer gode historiske minder som fx det gamle kongeslot, der er på størrelse med et strandvejspalæ.

Fakta:

Afrejsedato:​ 11. - 22. juni 2020 (rejsen er udsolgt)

Varighed: 11 dage.


Pris: 13.990 kr. per person i delt dobbeltværelse.


Prisen indeholder:

flyrejse inkl skatter og afgifter, ophold i delt to personers hotelværelse på gode centrale hoteller, alle afgifter og skatter, fuldpension på gode lokaler restauranter (eksklusiv to aftensmåltider), drikkepenge, alle entreér og smagninger jf. programmet, lokal engelsktalende guider på museer hvor dette kræves.

Tillæg for eneværelse: 2.500 kr.


Ekspertguide:

Klaus Bjerre som også foretager omvisning og historiske/kulturelle oplæg typisk om morgenen på udvalgte dage. Læs mere om Klaus Bjerre ved at klikke her.

Pladser:

Stadig pladser tilbage


Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.