-->

Rundrejse i de baltiske lande. 10 dage med rundrejser i Estland Letland og Litauen. Forventet afrejse 26. eller 27. juli 2022. Endelig tider og priser følger senest 1. marts 2022. Skriv til os for at få tilsendt program.

Denne rejse fører os gennem alle de tre små lande på den anden side af Østersøen, fra Tallinn i nord til Vilnius i syd. For de fleste forstået som en samlet enhed, men på trods af mange fællestræk, adskiller de tre baltiske lande sig væsentligt fra hinanden, hvilket kommer til udtryk på vores rejse.

Baltikum har i århundreder været omstridt område mellem de regionale stormagter og senest indlemmet i Sovjetunionen. De tre små lande er i dag selvstændige, men skal stadig balancere mellem Europa og den store nabo i øst, Rusland, hvilket tydeliggøres af de store russiske mindretal samt brugen af russisk som fælles sprog.


Læs og print foreløbig program ved at klikke her- endeligt program er færdigt 1. marts.

For detaljeret information eller forhåndstilmelding ring på 26120366 eller skriv på info@krimrejser.dk

Rejsen former sig omkring de charmerende hovedstæder, der alle giver et spændende historisk indblik i landenes fortid, men også viser det moderne Baltikum frem på bedste vis.

De tre hovedstæders gamle centrale bydele er ganske små og fodgængervenlige, og lægger således op til oplevelser på egen hånd.​

Turen starter i Tallinn, hovedstaden i Estland, der med sine gamle fæstningstårne indrammer denne fine middelalderby. Herfra kører vi sydpå mod Riga, hovedstaden i Letland, også kendt for Europas smukkeste eksempler på arkitektur i jugend-stil. Vi afslutter rejsen i Vilnius, hovedstaden i Litauen, som præsenterer et væld af overdådigt udsmykkede katolske kirker og smukke pladser.

Estland- højdepunkter:

​-Vanalinn - Tallinns gamle bymidte med monumentet for Dannebrog

-Det gotiske rådhus, Skt. Olavs-kirken, Aleksander Nevskij-katedralen og KGBs aflytningscentral på Hotel Viru.

-Sangfestivalpladsen, Kadriorg-paladset og KUMU

-Badetur i Østersøen ved Pärnu

Letland - højdepunkter:

​-Riga med sin art nuveau/jugend-arkitektur, domkirken, rådhuset, de gamle lavshuse og Sorthovedernes hus

-Ligatne, hvor vi skal ned i den gamle sovjetbunker

-Gauja nationalparken med Turaida-borgen i det smukke landskab

Litauen - højdepunkter:

​-Vilnius´ katedral, parlament og universitet, Skt. Annas kirke, rådhuspladsen, det jødiske kvarter, Uzupis-republikken

-Siauliai med Korsenes bakke

-Trakai med sit imponerende fæstningsværk i naturskønne omgivelser

Tilmelding:

Tilmelding kan foregå fra vores hjemmeside fra d. 1. marts. Eller ved at ringe til os på 26120366 eller skrive til info@krimrejser.dk . Det er muligt allerede nu at lave en forhåndsreservation.​

Fakta

Rejsen er næsten færdig men vi mangler de sidste bekræftelser - vi forventer at alle detaljer er færdigt 1. marts 2022.

Priser
Følger snarest 

Tillæg for enkeltværelse: Følger snarest


Afrejse i 2022: ca. 26./27. juli 2022 


Prisen inkluderer - er under udarbejdelse.

Flyrejse og skatter, transfer til og fra lufthavn, egen bus og chauffør, indkvartering i dobbelt-værelse på gode centrale turistklasse hoteller med morgenmad, fuldpension undtagen to aftensmåltider, entré til alle ture og seværdigheder i programmet, lokal guide hvor nødvendigt, drikkepenge, rundvisning og historiske oplæg v/Baltikum ekspert Søren Bjelke.

Ekspertrejseleder:

Søren Bjelke

Søren Bjelke er uddannet fra Københavns Universitet med russisk som hovedfag og japansk som bifag. Han har været rejseleder i over 20 år med mere end 130 ture i det tidligere Sovjetunionen, Japan og Sydøstasien. Første gang Søren var i Rusland hed det Sovjetunionen, og senere har han læst på statsuniversitetet i Skt. Petersborg. Søren har en mangeårig erfaring som kulturguide på grupperejser i Baltikum, Ukraine, Kaukasus og Centralasien samt en tur med den Trans-Sibiriske jernbane fra Skt. Petersborg til Vladivostok. Søren er en dedikeret rejseleder med en ekstraordinær indsigt i de post-Sovjetiske landes historie og forhold.

Søren har selv medvirket til at udvikle denne rejse baseret på hans store konkrete erfaring med at rejse i netop disse tre baltiske lande.

Tilmelding:

Tilmelding kan foregå fra vores hjemmeside fra d. 1. marts. Eller ved at ringe til os på 26120366 eller skrive til info@krimrejser.dk . Det er muligt allerede nu at lave en forhåndsreservation.​

Højdepunkter

Dag 1: Ankomst på vores hotel. Første byrundtur sammen til fods i den gamle bydel, hvor vi skal nyde en dejligt velkomstmiddag.​

Dag 2: Byrundtur til fods i Tallinn
Vi besøger det historiske centrum og de smukkeste og vigtigste pladser og kirker. Bl.a den russisk-ortodokse Aleksander Nevskij-katedral, domkirken, Skt. Olavs kirke, det gotiske rådhus og monumentet for Dannebrog.

Dag 3: Udflugt i bus uden for centrum af Tallinn
I dag kører vi lidt ud af centrum til sangfestivalpladsen, parkområde Kadriorg, det moderne kunstmuseum KUMU og KGBs aflytningscentral.

Dag 4: Køretur fra Tallinn til Riga med stop i Pärnu​
Pärnu, med badetur og frokost på vej til Letland hvor vi overnatter tæt på grænsen.

Dag 5: Byrundtur til fods i det historiske centrum af Riga. Vi ser bl.a. domkirken og Skt. Peterskirken, Sorthovedernes hus mv.


Dag 6: Heldagstur i bus til Gauja nationalparken nord for Riga, den gamle middelalderborg Turaida.

Dag 7: Køretur fra Riga til Vilnius med stop i Siauliai inden ankomst til Vilnius.

Dag 8: Byrundtur til fods i det historiske middelalder centrum i Vilnius. Vi ser katedralen, universitetet, parlamentet, Skt. Annas kirke, republikken Uzupis mv.

Dag 9: Formiddagsudflugt i bus til Trakai 30 km vest for Vilnius, hvor den gamle middelalderborg fra 1300-tallet ligger på halvøen i et større naturskønt område.

Dag 10: Hjemrejse
Vi kører til lufthavnen og flyver direkte til København.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.