-->

Corona – hvad betyder det for mig og min rejse?

Vi tager vores gæsters sikkerhed meget alvorligt. Læs her hvordan vi forholder os til corona.

25. marts 2020: Information om coronavirus

Regeringen og Udenrigsministeriet har forbudt al udrejse fra Danmark frem til d. 13. april. Alle vores grupperejser i denne periode er således aflyste. Hele verdenen er under lock down.
 

Dette er en helt ekstraordinær situation for os og hele brancen samt alle os danskere. Vi beder derfor om forståelse for at vi ikke har alle svarene. Vi må alle se tiden an og udvise tålmodighed og samfundssind. Rejsebranchen og mange andre brancher er på randen af kollaps. 

Vi vil samtidig takke for de mange tilkendegivelser vi har fået fra gamle kunder og venner af Krim Rejser. Tak for den omsorg og samtidig forståelse for denne helt uforståelige situation som opstod på under 10 dage. 

Regeringen giver hjælpepakke til rejsebranchen for rejsende i perioden 13. marts - 13. april.

​Den danske regering (via Rejsegarantifonden) har besluttet at yde hjælp til den danske rejsebranche for at undgå den totale kollaps af en hel branchen med efterfølgende domino effekt til resten af samfundet.

Teksten vedrørende regeringens støttepakke til rejsebranchen lyder:

”Styrkelse af Rejsegarantifonden

Spredningen af Covid-19 har indtil videre medført massive aflysninger af planlagte rejser som følge af rejserestriktioner. Det har alvorlige konsekvenser for rejsebranchen, idet selskaberne som følge af EU-direktiv om pakkerejser skal refundere forbrugerne for aflyste pakkerejser inden for 14 dage.

Rejseselskaberne står dermed tilbage med store udgifter til tilbagebetaling af aflyste rejser samtidig med at de oplever et markant fald i salgsindtægter som følge af, at danskerne ikke længere bestiller ferierejser.

For at hjælpe rejseselskaberne med at komme igennem denne ekstraordinære krise sker der en styrkelse af Rejsegarantifonden.

Læs hele teksten ved at klikke her!

Regeringen via Pakkerejse-Ankenævnet suspenderer indtil videre kundens krav på tilbagebetaling ved afbestilling.

Regeringen har besluttet at de formelle frister og krav om tilbagebetaling ved afbestilling sættes ud af kraft.

Læs teksten her (citat):

"Hele verden, Danmark - og den danske rejsebranche – befinder sig pga. corona-krisen og diverse tiltag for at begrænse smitterisikoen i en situation af hidtil uset omfang i Danmark.

Selv om rejsekunderne ifølge loven har krav på kontant tilbagebetaling af samtlige betalte beløb i henhold til aftalen, vil vi for at imødegå, at der indgives et stort antal sager vedrørende denne problemstilling til Pakkerejse-Ankenævnet, appellere til at begge parter – rejsekunder og rejsearrangører – afventer en afklaring på den generelle situation på området.

Samtidig opfordrer vi rejsearrangørerne til skriftligt over for deres rejsekunder at erkende og acceptere rejsekundens krav på tilbagebetaling senest 14 dage efter afbestilling.

Læs hele teksten ved at klikke her

Danmarks Rejsebureau Forening: Opfordrer danske rejsebureauer til at stoppe refundering af aflyste rejser. Læs hele teksten ved at klikke her.

Alle rejsende vil få skriftlig besked fra os senest tre uger før afrejse

​Alle rejsende vil få besked fra os godt tre uger inden afrejsen hvis Udenrigsministeriet stadig anbefaler ikke at rejse til en af vore  destinationer. Coronavirus fylder meget i mediebilledet og i vores hverdag for tiden, og Krim Rejser følger råd og vejledninger fra Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen

Vi har stort fokus på de rejsende, som skal afsted inden for de næste 14 dage (per d. 28. marts). Har du bestilt en rejse med et senere afrejsetidspunkt, så beder vi dig at afvente situationens udvikling sammen med os. Ring ikke til os, da vi ikke ved mere end du gør, omkring hvornår vi må og kan rejse igen. Skriv til os om nødvendigt.

Hvis du overvejer en rejse, men endnu ikke har bestilt

Vi anbefaler, at du lægger rejseplaner, som du plejer og samtidigt sørger for en god rejseforsikring. Vi anbefaler en rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring hos Europæiske Rejseforsikring , som dækker dig godt ind også i forbindelse med coronavirus. De dækker generelt bedre end almindelige indboforsikringer og forsikringer gennem kreditkortselskaber. Forsikringen dækker således hvis rejsen må aflyses grundet Corunas virus.

Situationen ændrer sig hele tiden, og den vil forventeligt ikke være den samme, i slutningen af april eller når vi når frem til sommerferien.

Hvis du allerede har købt en rejse

Vi holder øje med udviklingen af smitte i hele verden frem til din rejse samt under din rejse. Hvis der opstår en situation, som påvirker rejsen, så kontakter vi dig.

En generel anbefaling er, at du på din rejse har ekstra fokus på håndhygiejne. Pak derfor et par håndsprit med i tasken og benyt den lidt hyppigere end normalt.

Hvis Udenrigsministeriet fraråder at rejse til et land, som du har bestilt en ferie til, så aflyser vi rejsen, hvis vi forventer, at situationen ikke forbedres inden afrejse, og du kan enten flyttes over på en anden rejse eller få dine penge tilbage via dit eller vores forsikringsselskab - det afhænger af jeres konkrete selskab.

Vi tager løbende stilling til rejser i foråret efterhånden som vi får nye informationer fra Udenrigsministeriet og sundhedsmyndighederne. Vi kigger 14 dage frem i tiden ad gangen, og vi kontakter dig, hvis din rejse er berørt af Udenrigsministeriets revision af rejsevejledningerne.

Hvad gør du, hvis du ikke ønsker at rejse

Hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder rejse til et land, men du ønsker at afbestille rejsen, så gælder som udgangspunkt vore almindelige afbestillingsregler. Det betyder at det indbetalte depositum er tabt.

Vi arbejder på at tilbyde vore rejsende ramt af aflysning flere kompensationsmuligheder

Alt er gået meget stærkt for os alle. Men vi arbejde på løsninger for alle dem som måtte blive ramt af aflyste grupper. Det opdater vi snarest på og vil have klar til den/de første gruppe, der måtte blive aflyst. Rejsende til vore april og maj grupper vil snarest høre fra os.

Vi opdaterer informationen på vores hjemmeside løbende.

Sidst opdateret: 25.03.2020

​​Venlig hilsen

Thomas Køllner

Krim Rejser

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66 og 27 51 55 49

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.