-->

Luksus krydstogt fra Wien på den mægtige Donau til Sortehavetsdelta ved Feteste. Oplev Central Europa på første klasses skib. Syv lande og tre hovedstader besøger vi på dette herlige togt. Afrejse d. 27. september - 8 dage med luksus, oplevelser og kultur samt drikkevarer inkluderet til alle måltider. Kun én afrejse i 2022. Nyhed! - under opdatering - endelig program færdig om et par dage.

​Dette togt er en eventyrlig rejse igennem det meste af Centraleuropa. Vi starter vores togt i Wien - hovedstad i Habsburgernes gamle imperium. Dernæst sejler vi på vores mindre luksusskib på den mægtige Donau igennem det meste af Centraleuropa. Området var i hundredevis af år den evigt skiftende bufferzone mellem det kristne Europa og Østens Islam. Et spændende tema vi vil tage op på vores rejse, og et tema som stadig har stor relevans i disse lande i dag.

Vi sejler igennem Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Bulgarien og Rumænien. Vi besøger nogle af disse landes vigtigste og smukkeste byer. Bl.a. de tre hovedstæder Wien, Beograd og Bratislava. Alle steder oplever vi de store kulturelle og økonomiske forskelle der præger denne del af Europa, og alle steder overraskes man over den skønne natur og den venlighed man møder hos de lokale.

Endelig program er færdig om et par dage samt mulighed for tilmelding. Skriv til os på info@krimrejser.dk for tilmelding samt for at få program tilsendt.

Vi har inkluderet et stort udflugtsprogram, og vores ekspertrejseleder vil på sine oplæg og på de enkelte steder gennemgå den områdets spændende historie, så vi er godt klædt på til de mange store oplevelser, der venter i land.

Ombord på det dejlige skib nyder vi helpension i restauranten og underholdning om aftenen i den hyggelige lounge. I prisen er inkluderet drikkevarer (øl, husets gode vin, sodavand og vand) til frokost og aftensmad.

Der er god tid til at få alle oplevelser med, og vi sejler primært om dagen, så du kan nyde det smukke landskab og udsigten til Donau fra en bekvem solstol på skibets soldæk.

Fakta:

Afrejsedato:

27. september 2022 .

Varighed:

8 dage. 


Pris:

14.490 per person i delt dobbeltkahyt på hoveddæk.

Mulighed for opgradering - info følger om et par dage.

Prisen inkluderer:

Pladser:

Turens højdepunkter og program - under opdatering - er færdig tirsdag 30. november:

1. dag: Ankomst til Wien og indkvartering, Østrig

Med Austrian Airlines flyver vi sammen direkte til Wien. Vi kører fra lufthavnen direkte til vores dejlige, hvor vi indkvarteres i vore kahytter. Bagagen bæres til vore kahytter.

Vi mødes til vores første aftensmåltid i skibets elegante restaurant, hvor vi har tid til at hilse på hinanden og glæde os til et spændende flodkrydstogt gennem Centraleuropa. Efter middagen kan man fortsætte aftenen i skibets hyggelige lounge.

.

2. dag: Vidin, Bulgarien

Med Rumænien om styrbord og Bulgarien om bagbord indleder vi vores krydstogt på Donau. Efter frokost lægger vi til i den bulgarske havneby Vidin. Selvom vi er langt fra havet, er Vidin kendt for sin værftindustri, som giver ekstra liv omkring floden. Her ser vi fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning. Efter en lille byrundtur, er der tid til at nyde Vidin på egen hånd. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt.

Inden aftenens middag hygger vi os med den velkomstdrink, som vi ikke nåede dagen før. Her får vi også en lille introduktion til skibets venlige besætning.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

3. dag: Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter, når vi sejler i alt 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, mellem Serbien og Rumænien, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er Donaufloden mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde udsigten til Jernportens dramatiske naturskabte mesterværk.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Gæster nyder sejladsen gennem den smukke Jernport.

4. dag: Beograd, Serbien

Dagen indledes med en byrundtur med bus i Beograd, hvor vi blandt andet ser den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Vi oplever også atmosfæren på byens hyggelige gågade Knez Mihajlova. Her finder du mange cafeer og butikker i gåafstand fra vores skib.

Frokosten nyder vi i et privat hjem i den lille landsby udenfor Beograd. I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder.

Om aftenen venter middagen ombord, efterfulgt af et show med serbisk folklore.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

5. dag: Novi Sad, Serbien

Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. På en lille byrundtur nyder vi den hyggelige by til fods. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af Habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med cafeer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem byens gamle historiske centrum, som er fyldt med storslåede gamle bygninger. Vi går igennem de smalle gader og besøger fiskernes marked og oplever det lokale liv. Efter byrundturen kan du måske slå dig ned på en af de traditionelle serbiske pubber - også kaldet "kafanas" - og nyde en af de lokale drikke.

Midt på dagen hygger vi os over frokosten på skibet. Resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller måske afslapning på skibets soldæk? Du kan også deltage i eftermiddagens udflugt til Krušedol-klosteret, hvor vi også skal smage på serbisk vin.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

6. dag: Vukovar, Kroatien

Velkommen til Kroatien og byen Vukuvar, der er beliggende i landets østlige del og blandt de lokale kaldes "heltenes by". Under Balkan-krigene blev Vukovar belejret og bombarderet i 87 dage i 1991, og på dagens byvandring ser vi blandt andet den nye bydel, som er blevet opført efter krigene. Tidligere var Vukovar en meget smuk by fyldt med elegante barokke bygninger fra den habsburgske periode - i dag står byens gamle ødelagte vandtårn, som et skræmmende symbol på krigens lidelser, ligesom du stadig kan se bygninger med skudhuller og granatsplinter. På byvandringen fortæller rejselederen om byens mørke historie, som bevæger de fleste.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, hvor du kan nyde frokosten, mens skibet letter anker og fører os videre på vores sejlads mod Ungarn.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

7. dag: Budapest, Ungarn

Vi ankommer til Budapest ved middagstid, og efter frokosten skal vi på en byrundtur med bus, hvor vi fornemmer Budapests elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis nyde udsigten over byen fra Gellértbjerget samt opleve Borghøjen med den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader.

Donaufloden og vores skib ligger centralt i centrum, og ikke langt fra skibet finder du hyggelige cafeer og Budapests berømte markedshal.

Efter middagen ombord underholdes vi af et festligt ungarsk folkloreshow med musik og dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

8. dag: Budapest, Ungarn

Nyd dagen på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner.

Vi sejler først fra Budapest kl. 21.00, så du har god tid til egne eventyr og måske lidt shopping. Du kan også deltage i formiddagens ekstraudflugt til det historiske klippehospital. Inden middagen vil der være underholdning på skibet af en ungarsk sigøjnerduo.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Om formiddagen skal vi besøge et af de mest fascinerende og unikke, historiske monumenter i Ungarn. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang. I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

9. dag: Bratislava, Slovakiet

Vi nyder formiddagens sejlads på Donau, hvor vi blandt andet sejler igennem Gabcikovo-slusen, inden vi anløber Bratislava. Her går vi på byvandring i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Sidst på eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscafeer, hvor priserne er yderst rimelige. Skibet lægger til helt inde i centrum.

I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musikere spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

10. dag: Wien, Østrig

I løbet af den tidlige morgen er vi ankommet i Wien, og på formiddagens udflugt skal vi opleve den klassiske og meget smukke, gamle kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen. Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres.

Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert

Hvad er mere oplagt end at se en ægte klassisk wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder på forskellig klassisk musik af komponister som for eksempel Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman.

11. dag: Mere Wien og hjemrejse

Om formiddagen har du endnu et par timer til at opleve mere af Wien på egen hånd, inden vi om eftermiddagen flyver til København med Austrian Airlines.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Info

logo

KRIM REJSER ApS

v/ Julia og Thomas Køllner

​Stokholmsvej , 8,

3060 Espergærde

CVR: 28654383

Tlf.: 26 12 03 66

E-mail: info@krimrejser.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1805​

Skriv til os

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Da vi er et mindre rejseselskab, hvor vi samtidig ofte er på rejse med vore gæster, kan der forventes 2-3 hverdages ekspeditionstid inden vi kan læse eller besvare skriftlige henvendelser. 

Er der vigtige meddelelser vi skal modtage, bedes man ringe på vores telefon 26 12 03 66 ,som vi aflytter hver dag​.