Foredrag om Krisen i Ukraine og på Krim på Københavns Folkeuniversitet efteråret 2016. 

 

IMG 2882 hd


Folkeuniversitet HD5

Folkeuniversitet HD3 

Mød to af Danmarks førende Ukraine og Krim eksperter belyse den nuværende komplekse krise i landet - i en historisk kontekst.Thomas Køllner og Claus Mathiesen afholder en foredragsrække på Folkeuniversitet i København omkring "Krisen i Ukraine og Krim".

Vi håber mange har lyst til at mødes os og få de nyeste indsigter i denne konflikt og krise.I forbindelse med Krim Rejsers traditionelle "Åbent hus arrangement" forventer vi også at komme til både Vejle og Århus og måske én by yderlige. Her vil vi også afsætte tid til at præsentere dele af denne foredragsrække. Vi ved at mange selvsagt ikke har mulighed for at komme til København, hvorfor denne løsning er næstbedst. 

Læs mere om foredragsrækken og information omkring tid, sted og tilmelding nedenfor.

KULTURHISTORIE Hold  ?? (vi afventer det færdige program)- Fra revolutionen i Ukraine til Ruslands genforening med Krim og krisen i Østukraine

Ved cand.scient.pol., indehaver Thomas Køllner, Krim Rejser og lektor Claus Mathiesen, Forsvarsakademiet og tidligere Danmarks forsvarsattaché i Rusland og Ukraine.

Denne forelæsningsrække vil belyse og analysere forløbet og de bagvedliggende årsager, der førte til Maydan-revolutionen og den efterfølgende krise samt den russiske indlemmelse af Krim og konflikten i Østukraine - af de fleste fagfolk betegnet som den største sikkerhedspolitiske krise, verden har set siden ophøret af Den Kolde Krig. Ukraines historie gennemgås kort, og vi analyserer tiden fra Ukraines uafhængighed i 1991 frem til den orange revolution i 2004 og til Yanokovychs sejr i 2010 samt EU forhandlingerne og deres sammenbrud der førte demonstrationerne på Maydan i 2014 .

Der kan følges op med en rejse med forelæserne og Krim Rejser til Ukraine og Rusland.

1. En historisk forståelsesramme for Ukraines moderne politik (TK)

2. Ukraine 1991-2010: Uafhængighed, nationbuilding og den orange revolution (CM)

3. Ukraine 2010-14: Yanokovych, oligark-kapitalisme, krise og optakt til revolution (TK)

4. Maydan-revolutionen, efteråret 2013 til Yanokovychs flugt 22. februar 2014 (TK)

5. Fra revolution til verdenskrise: Ruslands indlemmelse af Krim og konflikten i Østukraine. (TK)

6. Ruslands strategiske motiver analyseret i lyset af Putins ideologiske vision for genskabelsen af Ruslands storhed og en euroasiatisk union. Kan konflikten inddæmmes og løses fredeligt? (CM)

7. Hvor står Ukraine og Krim i dag og hvad er konsekvenserne for det internationale rets-  og sikkerhedssystem? (TK/CM)

TIDSPUNKT

Vi afventer endeligt program. 

UNDERVISNINGSSTED

Vi afventer endeligt programMere information og tilmelding direkte hos Folkeuniversitet København

Njalsgade 136, bygning 27, 3. sal

Telefon 3582 8710

 

 

 

 


KRIM REJSER | Carl Johans Gade 3, 2100 København Ø | Telefon: +45 26 12 03 66 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.