Klassisk kulturrundrejse til Krim
 

Billeder diverse krim HD


krimartikel


klassisk HD


  Enestående kultur- og rundrejse til det klassiske Krim – fra antikken til den største sikkerhedspolitiske krise i Europa siden Anden Verdenskrig - 12 dage, med Danmarks førende Krim ekspert Thomas Køllner. 

Krim er kommet på hele verdens nethinde efter den dramatiske omend ublodige indlemmelse i Rusland i marts 2014. Vesten opfatter denne indlemmelse som en de facto russisk annektering af Krim. Folkeafstemningen på Krim viste et stort flertal for at blive indlemmet i Krim.  I vesten betragtes afstemningen som ulovlig og i strid med international lov.

For det store flertal af russere på Krim samt naturligvis almindelige russere, opfattes begge dele som legitime og lovlige. Desuden opfattes Krims indlemmelse i Rusland som en korrektion af en historisk fejltagelse, der i 1954 førte til at Krim blev en del af den russiske sovjetrepublik Ukraine. Siden Krim blev eroblet fra Krim tatarerne i 1783 har Krim været en vigtig strategisk og symbolsk del af det russiske imperium.

Af belyse baggrunden for disse forskellige opfattelser på denne krise, dens forløb og betydningen for den internationale verdensorden bliver en central del af turen. Men naturligvis kommer vi også omkring de verdensberømte seværdigheder og den vidunderlige natur, som Krim er så rig på. Vi bevæger os igennem historien fra den antikke græsle bystat Chersonesos (UNESCO fredet) ved Sevastopol til Balaklava, hvor de afgørende slag under den stor Krim Krig og den Anden Verdenskrig fandt sted. Vi besøger også Batjiseraj, som var hovedstaden i det mægtige krimske khanat fra 1440´erne til 1783. Krim khanatet var en mægtig stormagt, der har haft afgørende betydning for udviklingen af de slaviske lande og det osmanniske imperium. Khanens smukke palads (UNESCO fredet) har som det eneste bygningsværk overlevet. Desuden besøger vi Jalta og Livadia slottet, hvor de sejrende stormagter efter anden verdenskrig delte Europa imellem sig og den smukke gamle flådehavn Sevastopol.

Vi går også bag facaden og besøger lokale landsbyer, og ser hvordan bl.a. tartarerne i dag forsøger at overleve under de nye russiske herskere, som de kender så godt fra tidligere smertefulde møder igennem deres histore. På denne tur kommer vi vidt omkring i Krims fantastiske historie fra antikken til nutiden. Men hele tiden har vi fokus på hvordan denne viden kan hjælpe os til at forstå det moderne Krim, Rusland og Ukraine samt generelt hele dette kulturområde. Zarernes og den tidligere sovjetelites gamle sommerparadis. Vi bor i hhv. den historiske marine by Sevastopol, det smukke Jalta og på familiehotellet Dania som ligger på den smukke sydkyste på Krim blot 10 meter fra Sortehavet og for foden af de smukke bjerge.


Samtidig vil der være tid til at slappe af ved vandet, gå en tur i bjergene eller slappe af med en kølig drink på terrassen med udsigt til Sortehavet. Se film om hotel Dania og det smukke Krim ved at klikke her!

OBS: Bemærk pga af sanktioner kan vi ikke for indeværende tilbyde rejser til Krim. Fakta

Afrejse
20. juni og 1. september. 2015

Varighed:
 12 dage
Pris: 12.990 kr.
Tillæg for eneværelse: 2500 kr.

Prisen inkluderer
Flyrejse og skatter, transfer til og fra lufthavn, egen bus og chauffør, indkvartering på to personers værelse med morgenmad, fuldpension alle 12 dage, entré til alle ture, smagninger og seværdigheder i programmet, Thomas Køllner som ekspert guide.

Bemærk! Kun små grupper (12-24 personer) derfor bestil i god tid.

Detaljeret program følger snarest.

 

Dag til dag program for turen

Dag 1: Indkvartering i den historiske fl ådehavn Sevastopol
Dag 2: Oldgræske by Hersoness, Vladimir Katedralen, Balaklava bugt, sovjetisk ubådsbase, genovesisk borg
Dag 3: Havnerundfart i Sevastopol, Krim krigens Panorama museum
Dag 4: Khanens palads i Batjiserai , Usbensky hulekloster, Grand Canyon, ankomst i Jalta
Dag 5: Jalta bytur, Tjekovs hus, Alupka slot, Svalereden, Zarens sommerslot Livadia, afgang til hotel Dania
Dag 6: Fyrtårnskirke, vin museum og smagning
Dag 7: Besøge lokal by, moské og tartarfamilie, cognac smagning
Dag 8: Besøge Feodosia by, Ayvasovski museum, Koktebel by, Karadag vulkansk kraterbugt
Dag 9: Vandretur i bjergene, sejltur eller afslapning ved vandet og bjergene
Dag 10: Besøge lokal borg, naturreservat, russisk festmiddag med vodka
Dag 11: Udfl ugt til antik by Sudak og Champagnefabrik – smagning
Dag 12: Afrejse til København/provinsen

Se en film om hotel Dania og det smukke Krim

National Geographic udnævner Krim til at være blandt top 20 turistdistinationer i 2013. Læs mere her

 
 

KRIM REJSER | Carl Johans Gade 3, 2100 København Ø | Telefon: +45 26 12 03 66 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.