Rundrejse til Vestukraine med Kiev og Lviv

kirk


moderne HD  9 spændende dage i Vestukraine og i fodsporet på det unge demokrati Ukraine. Med Ukraine ekspert Thomas Køllner. Afrejse d. 20. maj 2017. Rejsen er udsolgt - men kontakt os for samme rejse i 2018.

I 2017 tilbyder vi som de eneste denne fantastiske og aktuelle rejse til Vestukraine - "Europas glemte centrum" -  et område de færreste vesterlændinge har besøgt. Med afsæt i Ukraines ældre historie forsøger vi at forstå dette store og unge demokratis vigtigste sociale og politiske problemstillinger. Naturligvis vil vi gennemgå de seneste dramatiske år med revolution og den historiske underskrivelse af associeringsaftale med EU. Vi vil gerne understrege at vi kun rejser i Midt - og Vestukraine, hvor der absolut ingen uro er, og hvor det er sikkert at færdes.

Vi besøger Vestukraine - ”Europas glemte centrum”. Et fantastisk smukt og vigtigt kulturområde, som ikke mange vesterlændinge har besøgt. Vi starter i det smukke og historiske Kiev, der med sine smukke klostre, kirker og grønne boulevarder er en af Europas smukkeste kulturhovedstæder. Her opstod det russiske sprog og den efterfølgende russiske kultur. Ligeledes herfra grundlagdes og udgik den russisk-ortodokse kirke, da Vladimir den Hellige overgik til kristendommen i 988, og efterfølgende beordrede hele Kievs befolkning døbt i Dnepr floden.


Herfra går rejsen vestover med nattog til Lviv (Lwow, Lemberg) som er på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. Lviv er historisk set provinsen Galiciens hovedstad, det vestlige Ukraines største og smukkeste perle, og hele Ukraines mest elegante by. Her, langt mod vest, er den ukrainske identitet stærkest udfoldet inden for rammerne af bygningernes charmerende polsk-italienske og østrigske renæssance og barok.

På denne tur kommer vi omkring dette vigtige stykke Europas historie helt fra området var en del af det unge kristne Kiev Rus rige, sidenhen erobret af de ustoppelige mongoler i 1240 for dernæst fra middelalderen af at blive et af de vigtigste kulturområder i de mægtige riger Polen - Lithauen, Østrig – Ungarn, Polen, Rusland og Preussen og senest efter 1921 Ukraine. Grænserne i netop dette område har skiftet mange gange mellem disse magter afhængig af perioden.

I dag er området centralt som udgangspunkt for det unge Ukraines forsøg på at skabe en national identitet. En proces og et forehavende der kun kan forstås med afsæt i en indsigt i områdets komplekse historie og skiftende herskere. 

Turen giver lejlighed til at fordybe sig i disse interessante områders unikke natur og kulturhistorie. Både Kiev og Lviv har fantastiske operahuse. Der vil derfor være stor sandsynlighed for at opleve klassisk opera og/eller ballet. 

 

Fakta

Pris: Kr. 11.490 inklusiv fuldpension i syv dage.

Afrejse:
 20. maj 2017.


Prisen inkluderer:
 Flyrejse og skatter, transfer til og fra lufthavn, egen bus og chauffør, nattog fra Kiev til Lviv på 1.klasse, indkvartering i dobbeltværelse på gode turistklasse hoteller med morgenmad, fuldpension – undtagen to middage, entré til alle ture og seværdigheder i programmet, drikkepenge, historiske morgenoplæg,
Thomas Køllner som ekspertrejseleder.

Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000.

 

Dag til dag program for turen

Dag 1: Ankomst i Kiev, bytur, mindesmærke for Kievs grundlæggelse, St. Vladimir katedralen
Dag 2: Kiev-Pechersk Lavra kloster med katakomber, Holdomor museum, besøg lokale politikere
Dag 3: St. Sophia og St. Michael katedralerne, monument for den Hellige Olga, Podil bydel Tjenobil museum, besøge politiske iagtagere og Maydan aktivister.
Dag 4: Møde med udvalgte diplomater/eksperter, Bohdan og Varvar Khanenko kunstmuseum, Shevshenko universitetspark,, tid på egen hånd og afrejse til Lviv.
Dag 5: Ankomst til Lviv. Historisk centrum, Maria katedralen, Boim kapellet, middelalder torv, historisk museum, armensk katedral, operahuset, mv.
Dag 6: Rundvisning i Lviv fortsat, besøge lokale politikere og top embedsmænd.
Dag 7: Lviv ”Den Gyldne Ring”. Udflugt til centrale slotte, Pochaev kloster og seværdigheder omkring Lviv
Dag 8: Afsluttende oplæg, besøge byens førende universitet og møde med udvalgte professorer, tid på egen hånd
Dag 9: Afrejse til København

NB: Ændringer må påregnes.

Bemærk kun én rejse i 2017.
                             
Tilmeld dig turen her! 


 
 
 

KRIM REJSER | Carl Johans Gade 3, 2100 København Ø | Telefon: +45 26 12 03 66 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.