Rundrejse til Istanbul og Thrakien - kultur, natur og gastronomi.

Kejser-Justian-d.11jpg


IMG 1661 HD


ist


  HISTORISK RUNDREJSE I ISTANBUL OG THRAKIEN - 8 dage med fuldpension

Turen starter i eventyrlige Istanbul
det store magt­center, som har påvirket hele vores verden  først som en vigtig koloni under de gamle grækere, hvor byen hed Byzantium, dernæst som den nye hovedstad i det romerske imperium, Konstantinopel og efterfølgende som kristenhedens centrum. I 1453 sker det utænkelige, da byen falder til det fremstormende Osman­niske rige, hvorefter byen fik sit nuværende navn Istanbul, og bliver hovedstaden i dette prægtige rige, der i århundreder var Europas største magt, og først fandt sit endeligt i 1921 med etablering af det moderne Tyrkiet.


Tyrkiet er dog meget mere end Istanbul, og vi fortsætter vores rejse mod vest til det nærliggende historiske Thrakien dramatisk placeret mellem tre have det Ægæiske hav, Marmara havet og Sortehavet.

Den historiske provins Thrakien fascinerer ikke blot med sine historiske seværdigheder i verdensklasse, som den gamle hovedstad i det osmanniske rige Edirne (1365 – 1453) og Gallipoli halvøens dramatiske slagmarker fra Første Verdenskrig og stedet for søslagene ved Dardanellerne, men byder også på uforglemmelige bjergrige landskaber, flygtige dale og bugter samt skiftende microklimaer. Samtidig støder vi her på noget af Tyrkiets bedste gastronomi og vinkultur, når vi besøger de små autentiske landsbyer og de fremadstormende tyrkiske vinbønder. Dette er virkelig et af Europas ukendte perler og ikke mindst et ukendt vinområde. Her skabes stadig større vine i raketfart, takket være det perfekte tørre og solrige klima, og økonomisk båret frem af den nye voksende og sekulariserede tyrkiske overklasse´s voksende smag for kvalitetsvine. En tradition der selvsagt går tilbage til de gamle grækere og romere. Vi har lavet turen så den kombinerer kultur, natur og gastronomi.

 
Pris: kr. 10.490 inklusiv fuldpension og fuldt program.

Afrejse: D. 14. - 21. juli 2016.

Prisen inkluderer:
Flyrejse og skatter, transfer til og fra lufthavn, egen
bus og chauffør, indkvartering på gode centrale turisthoteller på to personers værelse med morgenmad, fuldpension på gode lokale restauranter,  alle entreér, smagninger og seværdigheder i programmet, lokal engelsktalende assistent guide, Thomas Køllner som ekspertguide, oplæg og rundvisning ved Thomas Køllner.

Bemærk! Kun én gruppe i 2016 (12-24 personer) derfor bestil i god tid. 
 

 Højdepunkter


Dag 1: Ankomst og indkvartering i det historiske centrum, rundtur til fods

Dag 2: Sultanatet, Hippodromen, antikke cisterne, antik museet, sejltur på Bosporus

Dag 3: Blå Moské, mosaik museet, Sofia Hagia, Topkapi palads

Dag 4: Kahriye Camii kirken, Mihrimah Moské, græsk ortodokse patriark, Süleiyman Moské

Dag 5: Egyptisk basar, Rüstem Pasa Cami Moské, Hotel Pera Palas, Dolmabachë palads, bus til Thrakien og indkvartering i Tekirdag

Dag 6: Vinruten mod Gallipoli halvøen, Gallipoli´s slagmarker og kirkegårde, Dardanellerne, vinsmagning hos  lokal vinproducent, besøge lokale byer.

Dag 7: Kilklareli historisk centrum, Edirne (Adrianopel) historisk centrum, Selimiye Moskeen

Dag 8: Besøge lokal by, afrejse til København. 
 
 

KRIM REJSER | Carl Johans Gade 3, 2100 København Ø | Telefon: +45 26 12 03 66 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.